Temerloh Bandar Ikan Patin

Assalamualaikum dan Hai!

Lama dah tak buka blog. Baru jam ni sempat curi2 blogwalking. Minggu exam jadinya tak de la cikgu2 nak wat eksperimennya. Ada la masa sikit untuk berblog. Hai followers baru. Salam perkenalan. Nanti kita followback. Mana yang singgah blogwalking tu,nanti aku blogwalking blog korang lak yer. Thanks singgah blog!


Sabtu baru ni semua semangat bersukan kan. Almaklumlah ,sempena Hari Sukan Negara. Tahniah pada yang join program sukan tu.


Weekend baru ni jugak aku bersukan gak. Sukan ke sungai. Haha. Ok tipu. Sebenarnya teringin nak ke perkataan TEMERLOH yang kat seberang esplanade Temerloh tu. Sebenarnya boleh je nak naik bot tu. Bayar RM5. Tapi aku seram sikit nak naik bot,maka dengan itu aku pergi naik kereta ikot jalan darat.



Cantikkan. Selalu tempat ni port2 pengantin outdoor. Memang sesuai la sebab tempat ni cantik sangatttt.



Ni kat seberang sana. Nampak tak jambatan gantung sana tu? Aku lama dah tak naik. Last naik sebelum banjir besar 2014. Nak naik kena fikir dua tiga kali. Hahaha. Tapi untuk korang yang first time datang Temerloh boleh la try jalan atas jambatan gantung tu sambil2 selfie. ☺


Tuan belog feeling jap kat sini. Hahaha




Ok lah. Itu saja nak cerita mengenai Temerloh ni. Banyak tempat menarik lagi,nanti lah aku share lagi. Yang penting,ikan patin masak tempoyak paling win. Tak sah kalo datang Temerloh tak pekena ikan patin tempoyak. Try lah!

14 comments:

  1. Ikan Patin memang win ! hehe. Singgah sini and follow :)

    ReplyDelete
  2. Bercerita tentang ikan patin, teringat pula kat Gee :)

    ReplyDelete
  3. serius baru tau tempat ni. dulu belajar dekat jengka, xtau pun pasal ni -.-' ke baru lagi tempat ni? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu2 ade da tp lepas banjir 2014 signboard ni dieorang wat baru..pastu ade pulak pondok2 tu..hehe

      Delete
  4. waah..temerloh! bnyk kngn dkt situ..haha

    ReplyDelete
  5. CANTIKKKK..")
    hai Cik Renex, wawa singgah follow ni..")

    ReplyDelete
  6. Yesss! Temerloh dan ikan patin berpisah tiada. Hehe. Sedap ooo ikan patin tempoyak :D

    Siqah blogwalking dan follow sini. Salam perkenalan awak :)

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen dan pendapat anda.