CR ke Masjid Kristal Kuala Terengganu

Cerita lama tapi baru nak share hari ni. Kalau tak silap kisah ni berlaku bulan Mac baru ni. Takde lah basi sangat kannn. Cik Renex, Cik In...

Cerita lama tapi baru nak share hari ni. Kalau tak silap kisah ni berlaku bulan Mac baru ni. Takde lah basi sangat kannn. Cik Renex, Cik Intan dan Cik Ecah telah bersepakat mengambil cuti sehari untuk melepak bersama2. Saja je mention Cik tu sebab geng bujang. Pada asalnya plan lepak ni nak buat tahun lepas tapi tak menjadi. So,malas nk plan berie cuma tanya bila free. Then, jadi lah sesi lepaking di Terengganu.

Kononnya nak lepak Kuantan je kan,tapi cam dah bosan makanya,last minit tukar plan ke Terengganu. Sooooo, helloooo Terengganu.


Setelah berjam2 akhirnya alhamdulillah selamat sampai. Tu pun beberapa kali sesat tak jumpa highway. Hahaha

Tempat pertama yang ingin di tuju adalah Masjid Kristal dan Taman Tamadun Islam. Cari guna waze jer. Redha je la folo gps tu. Sesat lagi kami redha. Haha


Sampai jugak akhirnya Masjid Kristal Kuala Terengganu ni. Subhanallah. Sangat cantik. Sempat solat zohor dalam masjid ni. :')


Ngan ecah . Sekarang kan musim Panas,gambar pun mata jadi kecik2. Huhu




Tak pergi Taman Tamadun Islam sebab hari yang sangat panasss. Lain kali pulak pergi. Nanti sambungan ke Kampung Cina pulak. :)

You Might Also Like

4 komen

  1. negeri tanah tumpah darahku...kampungku~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kg kt kuala terengganu ek.nme kg ape?best laa.mkn kopok lekor sokmo. Hee

      Delete
  2. Subhanallah... cantiknya masjid tu

    ReplyDelete

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)