Tunas Manja Bera musnah

December 13, 2011

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia.


ni officemates.ex officemates.Milah.Eni n samsul


Pasar raya musnah terbakar
11/12/2011 5:37pm


BERA — Sebuah pasar raya musnah dalam kebakaran di pekan Kerayong di sini, awal hari ini.

Ketua Polis Daerah Bera, DSP Zahid Mohamed Noor berkata, kebakaran pada 2.45 pagi itu disedari oleh anggota polis yang menjalankan rondaan di kawasan tersebut apabila ternampak asap dan api dipercayai dari kedai menjual cakera padat yang terdapat dalam pasar raya itu.

Beliau berkata, anggota polis itu kemudian menghubungi pasukan bomba dan penyelamat sebelum dua jentera bersama 17 anggota dari balai bomba Triang dan Temerloh tiba 10 minit kemudian.

"Kedai-kedai lain yang terdapat dalam pasar raya terbabit termasuk kedai pakaian, kedai makan dan kedai cakera padat serta gelanggang futsal turut musnah dalam kebakaran itu,” katanya ketika dihubungi.

Zahid berkata, kerugian yang dialami pengusaha pasar raya dan tujuh peniaga di bangunan itu masih belum ditaksirkan tetapi dianggarkan melebihi RM1 juta.

Tiada kemalangan jiwa dilaporkan dalam kejadian itu.

Sementara itu, Pegawai Operasi Bomba dan Penyelamat Triang, M. Manoharan berkata, 95 peratus bangunan itu hangus terbakar. - Bernama



Ini aku copy dari berita online Kosmo semalam.Ye!seperti yang anda baca tu Tunas Manja Bera terbakar.Tempat aku kerja first2 selama setahun.Kejadian berlaku awal pagi dan kawan aku beri sms dalam jam 5pgi.Memang terkejut habis bila baca sms dari kawan tu sebab tak sangka akan jadi macam tu.

ini la pekerja yang tak suka duk ofis dan merayau2.:)

Malam selepas kejadian tu aku pergi melawat kawan2 lama aku.Sampai2 aku rasa sebak sebab tempat aku menimba pengalaman berkerja,tempat aku dapat ramai kawan dan tempat aku berkasih sayang ni hancur musnah dijilat api.Memang tak sangka jadi mcm ni.

ni masa celebrate besday fadli :)

milah-super senior :) 

adik kesayangan aku ni.dia bakal transfer ke Jerantut wat sementara.sedihnyeee xdpt jumpa dieorang da

Lepas ni nak shopping kat mana lak ek.Aktif la Pasaraya Aktif selepas ni.Huhuhu.



You Might Also Like

5 komen

  1. hah?? musnah? IQ pernah pergi sana sekali....habes la kakak IQ tak ada tempat nak shopping da pasni

    ReplyDelete
  2. yup!musnah hangus terbkar..huhu..dieorang kena shoping kat tloh la..:)

    ReplyDelete
  3. Ada yang tak ada tempat nak shopping
    Ada yang tak ada tempat nak kerja

    http://lamanpahang.blogspot.com/2011/12/kebakaran-tunas-manja-bera-dan-sakan.html

    ReplyDelete
  4. eh eh...kerja tunas manja ker??

    New entry ::

    1. http://miss-nadya.blogspot.com/2011/12/28-wordless-wednesday-miss-nadya-punyer.html

    2. http://miss-nadya.blogspot.com/2011/12/cek-dari-churp-churp-dah-sampai.html

    3. http://miss-nadya.blogspot.com/2011/12/injection-untuk-penyakit-kurap.html

    ReplyDelete
  5. laman pahang : haah..pergi pasaraya lain la pulak...

    nadya :haah..dulu pernah kerja kat tunas manja :)

    ReplyDelete

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

BANTAL ADA NAMA SENDIRI?

Assalamualaikum dan Hai. Untuk makluman blogger sekalian, Cik Renex ada wat barang dari kraf secara kecil-kecilan. Saja. Dari minat ja...

Hasil Merepek

Ohsem blogger