manja or mengada-ngada?fikirkan lah

August 23, 2011



Manja atau mengada-ngada??

Satu perbuatan yang kadang2 boleh mengundang kepada sesebuah perhubungan menjadi hambar.Manja ni selalu dikaitkan dengan perempuan kan.Kalau lelaki tu,jarang sikit la kan kita dengar.Bila cakap sal manja ni,siapa yang tak suka dirinya dimanjai dan dilayan bak puteri kayangan kan lebih2 lagi dimanjai oleh kekasih pujaan hati.cehwahh

Bermanja ni tak salah sebenarnya cuma kena ada hadnya dan janganlah keterlaluan.sebab bila dah over manja,itu namanya MENGADA-NGADA. tapi mungkin ada diantara kita tak sedar yg kita ni dikategorikan mengada2.So,jom kita tengok 10 perkara2 yang menunjukakan kamu wanita2 ni sebenarnya mengada2 bukan manja.:)Info ni aku dapat dalam majalah lama2 aku.

1)Berpura2 bodoh walaupun kamu tahu untuk menyelesaikan sesuatu masalah yang timbul.Bagaimanapun kamu sengaja bersikap mcm tu atas sebab nak dapatkan perhatian dari boipren kamu tu.contohnya baju koyak,tu pun nak report , pe kata korang jahit atau buang je baju tu.kannn.settle mslh.

2)Menangis keterlaluan hanya kerana perkara remeh.bayangkan,kita call bf kita sebab baju hangus kena iron,menangis 9jam tak henti2.huhu.confrm boipren kita ase menyampah.

3)Merajuk tak tentu pasal.Sebab tak reply msg terus majuk dua bulan.Melampau tu weh.

4)Segala hal peribadi yang patut kita settle sendiri contohnya membayar bil broadband,hantar dan ambil baju kat kedai dobi atau lain2 sengaja diserahkan pada boipren kita.Tak kesian ke kat boipren tu??

5)Setiap kali bercakap kamu tidak akan serius dan sentiasa bercakap seperti kebudak-budakan.

6)Sering mereka2 cerita atau menimbulkan masalah dengan harapan kekasih kita akan berikan perhatian yang lebih.

7)Setiap kali bila kita nak minta dia beli hadiah,mesti merengek2 seperti budak umur 5taun.:)lelaki sebenarnya kurang gemar pada gadis yang berkelakuan seperti keanak-anakkan.Contohnya kalau ada barg nak suoh dia beli,just terus-terang dengan penuh kelembutan.:)

8)Sekiranya boipren kita melayan teman2nya lebih daripada korang,mulalah korang akan menunjukkan muka masam dan merajuk didepan teman2nya.ish ish,tak baik tuuu

9)Setiap kali keluar,apa sahaja barang di tangan korg termasuklah handbag korg diberikan kepada boipren untuk dipegang dengan alasan "Berat".hehe,tapi tak semua lelaki menyampah nak pegang2 bag kita,ada juga yang okay malah sukarela nak pegang handbag kita sebab sekarang kan banyak kes ragut.barulah gentleman kannn.

10)Korang call dia tengah2 malam dan mendesak datang mengambilnyamu hanya semata2 sebab rindu.Wth.


so,itu la tanda2 nya,tapi tak semua lelaki menyampah dengan 10 perkara tu,ada yang okay je dengan benda tu,So bergantung kpd boipren korang cam ne.Kalau dah korang tengok boipren korg lain mcm je layan korang tu,better berubah sebelum terlambat.:))

nasihat cik renex.Cubalah berdikari walaupun kita tahu boipren kita tu sanggup lakukan apa sahaja untuk kita.Cubalah juga tegas dlam membuat sebarang keputusan dan tidak terlalu bergantung pada dia utk menentukan segala2nya bagi kita.Lagi satu,kena memahami komitmen boipren kita.Dia ada kawan2,keluarga,takkan la nak menghabiskan masa 24 jam dengan kita sorang je kan. mcm kita gegirl ni ada masanya kita kuar shopping ngn mmber2,girls day out la kononya kan.:)

so,renung2kan la dan selamat berpuasa!

You Might Also Like

0 komen

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

BANTAL ADA NAMA SENDIRI?

Assalamualaikum dan Hai. Untuk makluman blogger sekalian, Cik Renex ada wat barang dari kraf secara kecil-kecilan. Saja. Dari minat ja...

Hasil Merepek

Ohsem blogger