August 15, 2016

Air Terjun Chamang Bentong

Semalam aku ke Bentong sebab g melawat mak ehem ehem. Lama dah plan nak ke sana sebenarnya tapi selalu ade je plan lain datang mencelah. So semalam baru decide nak ke Bentong. Gerak lambat jugak dalam pukul 12lbih dari rumah.

Sebelum pergi bentong tu, singgah Dr. FONE dulu sebab nak beli tempered glass untuk handphone farisha. Kenapa pilih Dr. Fone? Sebab harga kat kedai tu lagi berbaloi dari kedai lain. Hehe. Ikot highway je. Senang cepat dan jalan sedikit lengang. Exit Bentong. Tak lama tu sampai la umahnya.

Mak long tanya nak pergi jalan mana. Nak g Chamang ke? Aku laju je la setuju sebab tak pernah pergi situ. Senang je nak g sana sebab ade orang tunjuk arah jalan. Hahaha. Tapi rasanya memang senang pun sebab ada signboard. Jangan risau.


Masa pergi ni ramai orang mandi2. Bayaran nak masuk sini Dewasa RM2 manakala kanak-kanak RM1. Kat sini ade gerai2 air ,aiskrim ,keropok lekor dan macam-macam lagi.


Ni dia air terjun Chamang Bentong. Subhanallah. Cantik sangattt. Air kat kawasan ni macam laju sikit,agak bahaya la sikit untuk anak-anak kecil.



Untuk kawasan ni macam okay sikit. Landai dan air tak laju. Tapi kami tak mandi pun sebab aku memang jenis tak minat mandi air terjun. Just rendam kaki je. Next time datang bawa bekal makanan baru best sikit.



Jambatan gantung yang separuh je aku jalan. Tak berani sampai ke hujung. Haha.



Next time kena repeat datang lagi.

August 11, 2016

Wahai kekasih - Katahati (OST) #lelakimacamdia


Fahmi vs Husna. 
Lelaki macam dia.

Siapa layan drama ni?Sep sikit. Drama ni di adaptasi dari novel Mamat Muka Selenga. Best citernya. Lakonan Azrel Ismail dan Izreen Azmida. Suka dengan watak dalam drama ni. 

Lagu2 pun best. Semangat aku google Ost drama ni. Yang bawah ni lagu favourite aku. Penat menyoutube cari lagu ni. Huhu.

lq

Meh hakak belanja lirik lagu nya.

Cinta ini hanya untukmu
Cinta ini hanya milikmu
Takkan mungkin aku bertahan
Bila berpisah dengan kamu

Maafkanlah aku kasihku
Bila ada luka dariku
Ku berjanji demi hidupku
Ku akan menjaga hatimu

Wahai kekasih pujaanku
Terimalah cintaku, ku ingin memilikimu
Wahai kekasih impianku
Terimalah diriku, apa adanya aku

"GIVEAWAY PERTAMA by FARAH SANUSI"

Assalamualaikum. Lama tak join giveaway. So hari ni sambil2 blogwalking & follow blog baru marilah kita mencuba nasib. Doakan aku ada rezeki menang. hiks. Senang je syarat2 nya. Jom join jugak!


http://www.farahsanusi.com/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html

Klik gambar untuk join k.
good luck.

August 9, 2016

Instax 8s FujiFilm

Assalamualaikum dan Salam sejahtera.


 

Kita belanja gambar terus sebelum membebel panjang. Kenal tak filem ni? Siapa pencinta tegar instax kenal la filem ni. Mahai woi. Yang ni aku share beli ngan kawan aku. 20keping RM47. Okay la. Murah dari yang biasa. Sekeping filem sama dengan RM2.35. Kalau gambar tak menjadi sila menangis.


 

Kamera ni aku dah beli bertahun2 lamanya. Tapi jarang guna. Sebab apa jarang guna? Macam aku cerita tadi lah,filem dia sangat2 mahal. So kalau masa amik gambar tu pandai2 la setting. Google je tips2 nya.



 

Ni salah satu hasilnya. Akk aku yang amik. Gelap weh. Sebab x menghadap matahari. Tips aku untuk amik gambar yang jelas,biar orang yang amik gmbar tu membelakangkan matahari. Outdoor lagi cantik gambar dari indoor melainkan indoor tu cahaya terang benderang.


Filem ade lagi 10keping. Simpan sampai hujung tahun lah.

August 4, 2016

Family Day 2016

Tahun ni sekolah aku anjurkan Family Day kat The Grand Beach Port Dickson. Asalnya nak buat kat De Rhu Beach Resort tapi dah fully booked pulak. Jadinya 30hb Julai 2016 ,Sabtu gerak la kami berkonvoi ke Port Dickson. Ni la first time aku drive hala ke Port Dickson. Cuak jugak sebab memikirkan tak tahu jalan,takut kena tinggal konvoi. Almaklumlah,aku pakai kancil je dieorang semua cc besor2. Tapi yang lawaknya,aku orang terawal sampai. Hahahaha.




Sampai2 pergi cari kedai dulu. Kami lunch kat rnr Seri Bayu kalau tak silap lah. Lapar giler weh. Dari pagi aku tak sarapan sebab xde selera. Huhu



Siap2 makan, pergi The Grand Beach Resort untuk check in.

kami dapat bilik yang menghala ke pantai sedikit. Nampak lah matahari terbit. Huhu . Jiran hotel sebelah pun nampak.


Aktiviti Family Day kami mula dalam jam 430petang. Jadinya sementara tu boleh la kami rehat2 kan badan. Penat weh.



Dalam jam 5petang mula lah aktiviti Family Day kami. Acara untuk kanak-kanak cam biasa lah, mewarna. Untuk wanita lak boling kelapa dan lelaki main bola tampar pantai. Mula nak buat acara membina istana pasir tapi tak sempat dah.



Ni kolam kat hotel ni. Boleh tahan la best. Aku tak berendam pun. Malas.



Esoknya sebelum balik,g mandi pantai. Bukan aku lah mandi, cha and the gang je mandi. Aku rendam kaki jer. Hahaha


Sebelum check out 12 tengahhari tu aku ajak ma jenjalan pantai. Seronok sebab tak ramai dan tak serabut. Sebab pantai ni untuk penghuni hotel je. So da jadi macam private beach. Kahkah.





Cantikkan. Tenang sangat bila duk kat pantai. Hilang sekejap masalah2 yang serabut dalam kepala tu.

I am a thalassophile. ❤