Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion | 2 in 1 Penyegar + Pelembap

by - Friday, July 12, 2019


Safi Balqis OxyWhite

Assalamualaikum dan Hai. Pada entri kali ni Cik Renex ingin berkongsikan mengenai satu produk yang baru dari Safi Balqis iaitu Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion. Kulit CR sebenarnya jenis berminyak dan ada masa jenis kering juga. Jadi rutin CR sebelum mengenakan makeup di wajah adalah pakai penyegar dan pelembap.

Sebelum ni, CR pakai facemist terus pakai foundation. Tapi ada kawan CR tips dia mekap bagi tak bercapuk adalah dengan pakai pelembap atau primer terlebih dahulu. CR memang noob sikit bab2 makeup ni, yang tahu foundation-bedak-eyeliner. Pastu dahh. Rupanya ada step yang tertinggal patut la bila tengah hari je bedak dah bercapuk. 

Safi Balqis OxyWhite


Kalau sebelum ni kena satu-satu pakai tapi sekarang bila dah diperkenalkan dengan produk Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydration Lotion ni, ianya menjimatkan masa CR. Kenapa? Ini kerasa produk ini adalah gabungan formulasi penyegar dan pelembap dalam satu langkah untuk penjagaan kulit yang ringkas namun memberikan kesan lembapan yang optimum. Jadi jimat la masa sikit kan. Sesuai la untuk CR yang terlebih 'rajin' ni. 



Safi Balqis OxyWhite


Kebaikan  Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion.

• Memberikan 2x penghidratan (berbanding Krim Pelembap Siang Safi Balqis Oxywhite) dan kesegaran dengan satu penggunaan.
• Meningkatkan rintangan perlindungan kulit untuk mengunci lembapan secara mendalam dan optimum sepanjang hari dengan 5 jenis Hyaluronic Acid


  • Macro Hyaluronic Acid
  • Nano Hyaluronic Acid
  • Bio-Hyaluronate
  • Oligo-Hyaluronic Acid
  • Super Nano Hyaluronic Acid

Safi Balqis OxyWhite

• Mudah meresap ke dalam kulit tanpa meninggalkan kesan melekit
• Mencegah kulit menjadi gelap akibat radiasi infrared (IR) dengan pelindung IR.

OXYWHITE = NANO OXYGEN + NANO BIOWHITE

Nano Oxygen membebaskan oksigen tambahan ke dalam epidermis kulit agar segar, bermaya dan berseri manakala Nano BioWhite memperlahankan kesan pembentukan pigmentasi untuk tona kulit sekata dan cerah sempurna.

Cara menggunakan  Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion.

Safi Balqis OxyWhite


Sebelum pakai sunblock, CR akan gunakan lotion ni dahulu. Picit sedikit atas tangan dan terus sapukan pada keseluruhan muka. Tepuk dengan lembut sehingga produk meresap sepenuhnya. Gunakan dua kali sehari selepas Pembersih Muka Safi OxyWhite untuk kesan yang lebih bagus.


Setelah hampir 2 minggu guna Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion ni, CR sangat berpuas hati dan kulit pun rasa lembap. Foundation pun senang nak apply bila kita da letak lotion ni..

Mana2 yang berminat nak mencuba tu boleh la dapatkan di Watsons, guardian dan pasaraya yang terpilih. Untuk maklumat lanjut boleh ke maklumat di bawah. 👇


Facebook : https://www.facebook.com/SAFI.MY

Instagram :
https://www.instagram.com/safimalaysia/

You May Also Like

8 comments

  1. ingat lagi time sekolah dulu kite pakai safi perfect 10.. kurangkan sunburn.. hihi

    ReplyDelete
  2. I love when I read ada banyak jenis hyaluronic acid dalam ni since it is confirmed focusing more on hydrating, I pun jenis yang dehydrated skin. Might KIV this product

    ReplyDelete
  3. So far memang best cuba ni.. suka tekstur nya tu

    ReplyDelete
  4. aritu try pkai safi kulit jd berminyak..
    yg ni xtry lg..
    mngkin blh try lepas ni.. =)

    ReplyDelete
  5. Bagusnya cepat meresap lepas apply dekat muka. Bila baca ni rasa lega tak perlu beli brand mahal untuk lembabkan kulit muka. Nice!

    ReplyDelete
  6. Menarik! mudahlah macam ni 2 in 1

    ReplyDelete
  7. tak pernah lagi guna lotion kat muka. muka marina sejenis akan panas bila apply lotion atau pondation.

    Jom baca pendapat Marina pasal movie ni. Movie Review : Spiderman - Far From Home.
    Jom follow Marina https://marinabashah.blogspot.com .Marina dah follow blog ni.:)

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen dan pendapat anda.