Tuesday, April 24, 2018

Lazada's 6th Birthday Party! dengan tema Bohemian (Lazada Birthday Festival Blogger Contest)

Lazada's 6th Birthday Party!  dengan tema Bohemian


Dalam masa lebih kurang 10 jam lagi, Lazada akan mengadakan Birthday Festival sale (https://www.lazada.com.my/birthday-sale/) yang bermula dari 25 April 2018 sehingga 27 April 2018. Birthday Festival Sale ini di adakan sempena ulang tahun Lazada yang ke 6. Wah sedar tak sedar dah 6 tahun rupanya Lazada bertapak dalam bisnes online ni dan menjadi Pusat Membeli-belah Sehenti no 1 di Malaysia.

Jadi, jangan lepaskan peluang untuk shopping di Lazada kerana akan ada lebih dari 1,000 flash deals, diskaun sehingga 90% untuk setiap produk dan jenama,voucher khas istimewa untuk pengguna aplikasi dan banyak lagi kejutan dari Lazada.

Sempena ulang tahun Lazada kali ke 6 ni, mereka memberi peluang untuk kita menjadi party planner bagi majlis Lazada's 6th Birthday Party!. Oleh demikian, CR ingin mengadakan Lazada's 6th Birthday Party! di Taman Gelora Kuantan Pahang.


Mengapa CR pilih Taman Gelora? Kerana seperti yang kita boleh lihat dalam gambar diatas ,pemandangannya sangat cantik dan juga mempunyai ruang rata yang lebih luas jadi senang untuk jemputan yang ramai kan. Nama pun parti hari jadi mesti kena jemput ramai orang baru meriah.


Taman Gelora Kuantan Pahang
Taman Gelora Kuantan Pahang 



Tempat ini juga sesuai dengan tema yang CR pilih iaitu tema Bohemian. Gaya bohemian adalah gaya yang penuh warna dan bercampur antara gaya etnik, hippies dan juga vintage. Tempat yang lapang akan dipenuhi dengan meja makan pallet untuk tetamu makan,ruangan bergambar dan juga meja untuk letakkan makanan.


 Lazada's 6th Birthday Party!  dengan tema Bohemian (Lazada Birthday Festival Blogger Contest)

Cantik kan? Simple dan santai untuk majlis hari jadi.


 Lazada's 6th Birthday Party!  dengan tema Bohemian


Dengan adanya platform Lazada,ianya akan memudahkan saya untuk menghias tempat yang lapang itu dengan tema Bohemian. Sy boleh membeli wall decor ini untuk dijadikan tempat bergambar dan sesuai dengan tema Bohemian juga.


 Lazada's 6th Birthday Party!  dengan tema Bohemian



Manakala untuk keselesaan para tetamu,CR akan membeli bantal ini di platform Lazada. Memang sangat mudah dengan Lazada,pilihan yang ada juga sangat banyak dan cantik untuk dihiaskan di tempat duduk para tetamu nanti.


 Lazada's 6th Birthday Party!  dengan tema Bohemian (Lazada Birthday Festival Blogger Contest)

Lazada's 6th Birthday Party tidak akan sempurna tanpa kek. Jadi CR akan menempah kek yang berbeza perisa bagi setiap tingkat. Baru lah semua dapat merasa pelbagai jenis perisa seperti chocolate, blueberry dan cheese.


 Lazada's 6th Birthday Party!  dengan tema Bohemian

Dan sesuai dengan tema Bohemian, kek tersebut juga akan dihias dengan tema tersebut seperti mana gambar di atas. 


 Lazada's 6th Birthday Party!  dengan tema Bohemian

Sy juga akan membeli birthday topper dari Lazada untuk bagi mencantikkan lagi kek tersebut. Design topper ini sangat vintage dan murah. 


 Lazada's 6th Birthday Party!  dengan tema Bohemian

Sy juga akan menambahkan hiasan di sekeliling kek itu dengan fondant rama-rama. Kerja sy jadi mudah apabila membeli acuan dari Lazada dan seperti biasa harganya pasti lagi murah. Bila kek cantik,para tetamu pastinya tidak sabar untuk merasa kek tersebut. 



 Lazada's 6th Birthday Party!  dengan tema Bohemian

Untuk ke majlis Lazada 6th Birthdah Party ni ,para tetamu juga pasti takkan ketinggalan untuk memakai baju yang bertemakan Bohemian semasa menghadiri majlis tu kan. Jangam risau sekiranya anda tidak ada pakai yang sesuai kerana di Lazada semuanya ada. Kalau CR,akan pakai dress Long Red Flower Dress Retro Bohemian seperti gambar diatas (pastinya dengan tudung) kerana ianya sangat cantik dan harga yang berbaloi.


Dengan itu selesailah perancangan majlis Lazada 6th Birthday Party dari Cik Renex. Pastikan jangan lupa untuk shopping di Lazada sempena Birthday Festival sale (https://www.lazada.com.my/birthday-sale/) yang bermula dari 25 April 2018 sehingga27 April 2018 okay.

28 comments:

  1. Best of luck. Hope you will win this contest.

    ReplyDelete
  2. Cantik nya kawasan kat area kuantan ni.. Tak pernah gi lagi.. Tp kalau buat lokasi2 majlis mmg cantik jugak kan.. Hope lazada buat la kat sini.. Boleh pergi

    ReplyDelete
  3. Banyak sale di Lazada! Kena terjah ni. Tapi nak cuci mata je kali ni. Hihi

    ReplyDelete
  4. Gut luck CR... Moga ada rezeki utk CR nnti..

    ReplyDelete
  5. lawa jugak tema bohemian ni kan.. TB hanta tahu pasal baju bohemian ni.. taktau pulak bohemian ni ada spesifik untuk majlis tertentu

    ReplyDelete
  6. Wah lazada nak sambut biethday...ada sale tak..hehehe..ni yang nak shoping

    ReplyDelete
  7. Wah ada tema ke kali ni.. Dah lama wawa xshopping lazada... Sbb skli shopping msti bankrup.. Hahaha.. Rambang mata tgk sales.

    ReplyDelete
  8. Wahh nice suggestion! hehe ala-ala fairytale gitu kan? :3
    .
    Good luck anyway!!! ^^

    ReplyDelete
  9. cantiknya taman dia, rasa tenang je kalau pergi tempat-tempat yang banyak pokok

    ReplyDelete
  10. Wah..memang cantik taman Gelora ni..kawasan lapang dan sesuai untuk event2 ringkas..

    ReplyDelete
  11. Wah best kalau dapat ber picninc for birthday party macam ni. Good luck on the contest!

    ReplyDelete
  12. all the best cik renex ramai pulak yang join contest lazada ni taman gelora tu dah macam ala Pantai Senok plak kat sini.. cantik la tengok dress tu hii

    ReplyDelete
  13. Terbaik nasib dan ingin anda nasib yang sangat baik

    ReplyDelete
  14. ari ni la ye?
    good luck cix renex :)

    ReplyDelete
  15. Bestnya tema macam tu. Nampak macam santai je kan.

    ReplyDelete
  16. Every weekend i used to go to see this website, for the reason that i want enjoyment, as this
    this web page conations truly fastidious funny data too.

    ReplyDelete
  17. I don't know if it's just me or if everybody else experiencing issues with your blog.

    It looks like some of the text within your content are running
    off the screen. Can someone else please comment and let me know if this is happening to them as well?

    This could be a problem with my web browser because I've had this
    happen previously. Appreciate it

    ReplyDelete
  18. all the best reen, IQ tak tahu sempat ke idok nak masuk ni, mood blogging out betul!

    ReplyDelete
  19. Mek pun suka dgn plihan cr. Memang cantik. Good luck CR !

    ReplyDelete
  20. dulu wktu duduk di kuantan, selalu jugak ke taman gelora. best! boleh peace our mind kan

    ReplyDelete
  21. wow sangat tema tu reen. kalau ana pun berkenan juga.
    good luck. emoga ada rezeki reen.

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen dan pendapat anda.