Instagram Feed yang menarik

by - Sunday, December 31, 2017

Instagram Feed yang menarik Assalamualaikum dan Hai! Ada tak disini jenis yang menjaga feed instagram masing-masing. Sesungguhnya aku memang suka jaga Feed Instagram tapi apakan daya, aku tak berjaya nak kekalkan untuk masa yang lama untuk Instagram Personal aku. Tapi, untuk Instagram bisnes,aku berjaya kekalkan dari bulan Februari lagi. Kadang-kadang cemburu tengok Instagram sesetengah orang yang cantik sangat. 

Mungkin ada sesetengah orang tak kisah feed instagram, tapi aku kisah sebab mata sendiri yang memandang. Hehe. Aku ada cuba beberapa patern tapi semua sekerat jalan. Disini aku kongsikan 3 feed yang aku pernah buat di Instagram aku.

1. Vertical lines

Yang ni adalah Instagram Bisnes Cik Renex iaitu @bycikrenex ; jemput singgah kalau rajin. hee. Instagram ni CR buat tema Vertical lines. Di tengah-tengah setiap line CR akan letakkan quotes dan kadang-kadang letak info mengenai bisnes CR. Yang ni CR mula buat style ni since Februari lagi dan mungkin akan kekalkan sehingga tahun depan dan seterusnya kot. 

2. White border

Yang ni CR buat untuk Instagram personal CR. Setiap gambar CR akan letakkan border putih bagi nampakkan gambar dalam petak2 kecil, yang ni CR screenshoot guna laptop jadi tak nampak sangat border tu. :) Yang ni rasanya sampai tahun ni je CR buat, tahun depan macam malas dah. 

3. Puzzle 

Sytle ni dua kali je buat sebab rasa tak syiok sangat dan leceh sikit nak edit dan crop. Lepas crop pun kena make sure quality gambar still okay dan tak pecah. Sebenarnya ada je apps ni di Playstore tapi CR lagi suka edit sendiri. Mana-mana yang nak try boleh cari di playstore appsnya ye.


Sebenarnya banyak lagi Idea Instagram feed yang menarik orang buat. CR akan kongsikan beberapa feed, sumber dari google.

1. The Checkerboard Theme


2. Black and White

3. Patterns 

4. Black Borders

5. Line by line


Jadi ada tak tema instagram feed yang korang berkenan ataupun semua tak berkenan? Hehe. CR kalau rajin baru lah jaga feed instagram,kalau malas biarkan je gambar tu upload macam mana pun. Anda jenis yang jaga  instagram feed atau tak? Kalau yer, mana pilihan anda?







You May Also Like

47 comments

  1. cantik.. hehe tak terpkir pun bab bab ni.. menarik=)

    ReplyDelete
  2. akk la org yg tak rajin jaga feed IG..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun sama kak,tahun depan tak tahu la rajin ke x lagi

      Delete
    2. tapi nak jeles jugak tgk feed kekwn yg cantik dan kemas gitu..hehe

      Delete
  3. Instagram feed ni nampak kemas dan tersusun juga , tapi kena bersabarlah ,heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan CCL , sblm update nk kena pk dlu susunan. haha

      Delete
  4. Cantik la CR.. akak baru tau feed nie.. hihi, nampak sangat tak ambik port..

    ReplyDelete
  5. Nampaknya saya jenis tak jaga feed instagram.. πŸ˜‚πŸ˜‚

    ReplyDelete
  6. aina pun jenis macam ni jugak huhuhu. kalau tak betul sikit tone warna ke apa ke habis delete. sayang tapi tak boleh terima kalau feed tak kemas. huhuhu. T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..kannn,stress kalau mcm xkena theme dia,last2 frust terus give up mls nk jaga feed dah

      Delete
  7. Wah, nice sharing... Tapi Zumal ni rasa malas nak edit. Hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada masa CR pun malas nak edit jugak.hee

      Delete
  8. Cantik semuanya reen. Ana just jaga feed ikut tema je utk sebaris tu. Xkreatif nak buat mcm atas ni semua. Hehe. Malas nak serabut2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay la tu jaga line by line kan.. reen ig tahun baru macam malas nak jaga je. jaga yg bsnes jer.huhu

      Delete
  9. Mmg byk kan theme IG feed. Dulu Nadia rajin lah nak susun gambar ikut tone semua. Now ikut mana sempat je. hihi

    ReplyDelete
  10. Feed kita berterabur je. Hahaha! Tak gigih nak jaga feed Instagram macam ni. Heheh :)

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. kan..bila kita nk wat,tak rajinn huhu

      Delete
  12. salam ziarah & follow sini..

    suka tgk orang buat IG camtu..tp cam x berapa konsisten nak update ig..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal, nti kita jnguk blog sane.

      Delete
  13. wah cantik2 nya semua cr.. kak ekin bak ni memang fail la..

    ReplyDelete
  14. Dulu Siqah rajin jugak lah kiranya susun feed. Sekarang ikut mana ada je. Stock gambar tak banyak. Apa yang ada Siqah post je. Hehe.

    Siqah jeles tengok feed orang yang warna sekata. Tak tahulah macam mana dorang edit. Rasa sama je guna snapseed or vscocam tapi masih tak dapat warna sekata cam dorang. Stress tengok feed orang yang cantik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. gambar2 siqah semua cantik taw. jeless naw2 tengoknya.hee

      rasanya dieorg edit gunna vscocam. guna satu theme terus

      Delete
  15. wah cantiknya..kalau saya takdanya...main upload je sesuka hati...haha

    ReplyDelete
  16. cntiknyaaa.. tersusun je. busyra teringin nk buat mcm ni. tp tak menjadi. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. akk pun try nk wat tp x menjadi. xkonsisten nk upload satu theme

      Delete
  17. GV tak sangka pula insta pun ada style cmnie. Mmg sgt menarik kak Cik Renex. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti boleh la try style camni GV. :)

      Delete
  18. Menarik! Suka tengok feed yang kemas macam ni.. Husniey tak berapa pandai nak buat feed macam kat atas tu.. Haha tapi memang suka ambil gambar cecantik.. Selalunya kat instagram banyak gambar view je πŸ˜‚πŸ˜‚

    Btw yang Husniey suka diatas tu 1,3,5!😍😍

    ReplyDelete
    Replies
    1. husniey rajin travel kan.leh amik gmbr view yg cntik2. :)

      Delete
  19. pernah cuba nak buat tapi.....hahahaha. kemalasan melanda kak.

    ReplyDelete
  20. e'in tak jage pun CR.. main upload je.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee,sama la kita,skrg x jaga pun. jaga yg ig personal je..

      Delete
  21. i love number 3 4 n 5. oh n i love ur header too. its really pretty. it kinda caught my eyes

    ReplyDelete
  22. Dulu rajin lah jaga, siap bazir duit beli semua filter VSCOcam (alih2 dah tak pakai dah app vsco tu haha) tapi sekarang dah tak jaga dah. Main upload je. But I like your feed πŸ‘πŸ»

    ReplyDelete
  23. sis, cmana nak buat vertical line tu ye.. tambah2 nak letak colum untuk quote

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy edit guna picsart untuk buat border bg quote2 n stiap gmbr tu :)

      Delete

Terima kasih atas komen dan pendapat anda.