Sunday, March 19, 2017

Lazada Birthday Blogger Contest

Assalamualaikum dan Hai

Lazada malaysia

Aku rasa rata-rata semua orang tahu kewujudan Lazada Malaysia kan. Untuk pengetahuan korang jugak bulan Mac ni adalah hari ulang tahun ke lima bagi Lazada Malaysia. Wah! Lima tahun dah Lazada bertapak di Malaysia ni. Jadi sempena ulang tahun ni Lazada Malaysia akan adakan satu sales secara besar-besaran sehingga 90% potongan pada 22 Mac 2017 sehingga 24 Mac 2017. Klik SINI


Lazada Malaysia juga adakan contest untuk blogger sepanjang 1Mac sehinggah 23 Mac 2017. Banyak hadiah yang menarik ditawarkan. Macam mana nak join? Klik link ni http://www.lazada.com.my/blogger-contest/ .Senang je nak join, Cuma jawab Empat soalan dan emelkan pada pihak Lazada Malaysia.

Jom mula menjawab soalan-soalan dari Lazada Malaysia.

a. What do you love about Lazada Malaysia?


Aku tahu Lazada ni dua tahun lepas. Pernah beli handphone lenovo, mesin jahit global dan voucher pixajoy. Memang best. Apa yang aku suka pasal Lazada Malaysia ni? 
Pertama, sebab Lazada Malaysia ada apss kat android. Jadi tak limit kegunaannya hanya pada desktop or laptop sahaja. Guna apps smartphone pun senang. 
Kedua, senang nak cari barang yang kita mahu. Taip je di ruang search lepas tu just scroll je mana yang kita nak. 
Ketiga, kita jugak boleh banding2kan harga dengan supplier yang lain. Kena rajin search lah. Huhu. 
Keempat, selalu ada offer diskaun pada sesetengah barang. Siapa yang tak suka diskaun kan?

b. Top three Product picks from Lazada Malaysia (your three favourite products)


Lazada malaysia
1) Singer 6180 Brilliance Sewing Machine

Dah lama survey mesin jahit ni. Aku memang dah ada satu mesin jahit tapi jenis portable. Aku beli kat Lazada jugak jenama Global 505. Yang jenis portable tak banyak jenis jahitan boleh jahit tapi dengan mesin jahit ni ada 80 jenis jahitan. Memang jadi idaman lah mesin ni.


Lazada malaysia
2) Original SJCAM SJ6 Legend 16MP 4K 24fps NTK96660

Aku jugak seorang yang minat bergambar. Jadi dengan adanya ni lagi senang nak bergambar dan senang nak handle. Dan yang bestnya dia ada sediakan sekali casing untuk waterproof jadi kalau tengah feeling nak shooting dalam laut senang lah nak guna.


Lazada malaysia
3) Seagate Backup Plus Slim 1TB 2.5 Portable Hardisk Black 

Sangat perlukan hardisk sebab thumbdrive yang ada ni dah tak cukup nak menampung gambar dan drama korea yang aku download. hehe

c. How do you think Lazada Malaysia can improve?


Bagi Cik Renex, rasanya perkhidmatan Lazada Malaysia dah cukup baik untuk aku. Once kita dah check-out barang kita, memang cepat proses delivery nya. Cuma aku rasa perlu diperluaskan lagi tempat-tempat untuk cash on delivery. 

d. What is your birthday wish to Lazada Malaysia? 


Happy birthday

Happy birthday to you. 
Happy birthday to you. 
Happy birthday to Lazada Malaysia. 
Happy birthday to you.

Selamat hari ulang tahun Lazada Malaysia yang ke Lima. Semoga Lazada Malaysia akan menjadi pilihan utama dihati rakyat Malaysia untuk selama-lamanya. Semoga Lazada Malaysia makin bertambah-tambah maju dan menjadi antara laman web shopping yang terkenal.
.
.

Contest Lazada ni terbuka untuk blogger dan korang sempat lagi nak join sebab last date contest ni pada 23 Mac 2017 ni. Jadi ayuh kita join contest ni. Takkan tak tergoda tengok hadiah-hadiah ni? Doakan ada rezeki untuk Cik Renex jugak ye.

26 comments:

Terima kasih atas komen dan pendapat anda.

  1. WAhhhhh CR! saya suka yang SJ cam tu! kalau dapat free tu bestnya haha.
    Good luck CR saya pun join juga contest ni. Semoga ada rezeki kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Good luck untuk syed jgk yer.
      Kannn. Mmg teringin nk bli sjCam tu.

      Delete
  2. Good luck CR. Untung dpt mesin jahit baru utk projek bantal CR 😘

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq kak ana. Harap sgt dpt menang. Boleh guna wat modal jgk.hehe

      Delete
  3. Good luck Kak Reen... Amboiii top product tu gempak2, hihi. Moga ada rezeki kita kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Good luck untuk mai jgk. Hrp sgt ada rezeki ni. Hehe

      Pnt pilih nk yg mne satu.

      Delete
    2. Thank you kak reen..

      melawat dari...https://www.facebook.com/photo.php?fbid=193444011145935&set=gm.1783038618691064&type=3&theater

      Delete
  4. InsyaAllah ade rezeki ❤️ Mek doakan ye

    ReplyDelete
  5. all the best ya sis. harap la dapat menang kan. hehehe :D
    semua produk yg dipilih memang best2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann.lgi ramai join lgi tinggi pluang.hee. tq.

      Delete
  6. LZ pun doakan semoga rezeki berpihak kepada Cik Renex juga 😍..
    Good luck!

    ReplyDelete
  7. Good luck! Untung-untung dapat mesin jahit hehe 😊

    ReplyDelete
  8. All the best cik renex kiter! wahhh, mesin jahit idaman, mesti sronok kan menjahit ni! heeee..

    ramai2 masuk nanti banyak peluang nak menang, bestnye!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thankyou Izyan. Good luck jugak tuk IQ. .

      Srnok mnjhit bantal je,yg lain xreti jahit lagi.hehe

      Delete
  9. Bagus bagus semua barang pilihan tu. Goodluck utk contest ni 😊

    ReplyDelete
  10. Gut luck buat cik renexxxxx... Lama tak BW... Rendu kam0... hehehe..
    Pemilihan barang tu memang terbaik...

    ReplyDelete

"KEEP CALM AND SEW ON".
VISIT @bycikrenex UNTUK HADIAH YANG RARE

♡ Ohsem blogger ♡

♡ Blogger Pantai Timur ♡