Friday, February 24, 2017

Update Whatsapp status style story.

Assalamualaikum dan Hai.

Dua tiga hari ni orang kecoh dekat facebook sebab facebook dah ada Facebook story macam Insta story. Tapi aku tak ambil kisah sangat sebab apps facebook aku tu da 3 bulan tak update2. Malas nak update. Lagipun storage hp ni pun nak full dah.😂

Hari ni pulak kecoh dengan whatsapp ada update terbaru. Kebetulan semalam dah update apps whatsapp. Haih. Ada jugak ala-ala insta story dan facebook story.

APA YANG TERBARU WHATSAPP STATUS?

Whatsapp status

Whatsapp story

Whatsapp story
Boleh tukar setting kalau nak hide dari seseorang. 😀



Macam instagram jugak kita boleh tahu siapa viewed kita. Yang aku ni kosong sebab aku setting read receipt untick.  


Dan sama macam insta,selepas 24 jam status kita tu akan automatik delete. Bagi CR macam tak suka sangat nak update kat whatsapp ni. Cukuplah instagram story je. Tadi saja test. Haha. Dan sampai sekarang aku tak jumpa mana nak cari contact whatsapp wehhh. Help me.



54 comments:

Terima kasih atas komen dan pendapat anda.

  1. waaa nape tataw ni.. kene apdet jugak ni.. hahaha

    ReplyDelete
  2. waaaaa apa benda ni whatsapp pun nak ada story juga. serius tak sesuai langsung. cukuplah dekat ig sahaja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn.yg kat IG pun akk tak update sgt.huhu

      Delete
  3. lepas ni blog pun ada story gak kot. hehe. ana tak update lagi whatsapp rasanya biarlah dulu. huhu

    ReplyDelete
  4. haha, sama la, xjumpa jgk contact whatsapp kat mana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da jmpe da.kena klik kat bhgn atas tu.huhu

      Delete
  5. facebook n whatsapp pun nak maju seperti instagram. tapi ainaa tak suka. aduhh kenapa la hp ni auto update.

    btw, jemput singgah n komen :) http://nikainaa.blogspot.com/2017/02/untung-lebih-dengan-menjana-pendapatan.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fb cr xupdate ag. Huhu..inshaallah nti cr balas kunjungan.

      Delete
  6. Hahhaha samalah dengan Mrs. A tak ambil pusing sangat.
    Inipun tahu tadi sebab time lunch ada member office duk bz test menda nih!
    Bila check Mrs. A punya whatsapp takde "status" muahaahhaaaa kekdahnya belum up to date lagiks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam x best bila xde status kan. Frust betul..huhu..xyah update ag kak. Nti mnyesal.hehe

      Delete
  7. Nampak cantik, tp malaslaa nak update melainkan kena paksa nanti barulaa nak update. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti ada masa wasap akn paksa update kan. Katanya kita outdated.huhu.

      Delete
  8. Tengok kat phone adik tadi, ya Allah serabut benor interface baru ni, dengan contact hilang. Nasib baik belum update

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taw xpe mai. Akk jmpe da contact.puas mencari.huhu..

      Delete
  9. Elsa tension oh semua benda nak kena ada story. Dah lah contacts pun dia hilangkan. Geram elsa! Hmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah. K.reen layan insta story jer.hehe. contact ade elsa.akk bru jmpe.haha

      Delete
  10. dah nampak dah tapi tak discover lagi...rasanya belum masa utk buat try test kat situ...selagi takde keperluan kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biarkan je dlu kak. Xbest sgt pun.huhu

      Delete
    2. betul tu CR...tapi pasti esok lusa mmg kena discover kalau tak melopong bila nak guna..hehe

      Delete
  11. haha betul la eh tgok org tweet whatsap dah ada storyy! mcm2 sekrang nii

    ReplyDelete
  12. Tu lah.. Tgk td.. Whtsapp pom dh mcm ig story dah😅😅.. Fb pom sama.. Hbs smua nk story ni.. Tp rsanya kot app.whtsapp pling x sesuai kot nk share bagai.. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lahh.whatsapp ni sesuai utk chatting je. Share bukan utk wasap.huhu

      Delete
  13. ada perasan jgak whatsapp ada new feature. tak try lagi.

    ReplyDelete
  14. sume nak ade story.. tak update pun boleh tukar sendiri.. hihi

    ReplyDelete
  15. adoii. bila ig buat camtu okay lagi. tiba-tiba fesbuk buat dah rasa semak. ni pulak whatssapp. biol ape tah. rasanya mmg ramai kowt tak suka. huwahaha. adess

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu xpe. CR yg whatsapp memang tak care pun. Gune utk chatting. Huhu.

      Delete
  16. saya tak ambik port sangat tentang Whatsapp walaupun pengguna apliksasi tersebut secara tegar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy pun pngguna tegar whatsapp. Hehe. Mmg guna utk chat je. Utk update life mmang x sesuai.

      Delete
  17. Try jugak haritu... jenuh nak update life kat sume apps huhu

    ReplyDelete
  18. hihi, whatsapp IQ xupgrade lagi, so xtau..haha...xminat story tempat lain selain IG..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xyah upgrade kn IQ. Xbest.hehe
      Yaaa.btul2. Ig best share story.

      Delete
  19. Mek lebih prefer benda tu tkde :) hahahha

    ReplyDelete
  20. Tak sukaaa dengan WhatsApp sekarang. Hahaha!

    ReplyDelete
  21. saya buat sekali je.. insta story sebelum ni xpernah layan pun.. hehehe... fb pun dah macam ig skrg.. mcm2 laa...

    ReplyDelete
  22. terkejut gak tngok mula2. hahahah . tapi nak buat macam mana kan, dah mark zuckerburg pegang facebook, instagram dan juga whatsapp mesti smua features dia apply dkat apps dia. Nak sama la katakan . hahahha

    ReplyDelete
  23. Whatsapp sekarang sangat la tak best.. Tak feel nak stalk status org.. :/

    ReplyDelete
  24. kite tak update lagiiiiii. bila nak update tah. memory full

    ReplyDelete
  25. Siqah tak suka whatsapp story. Cukuplah dengan insta je. Dah pakat belaka nak story pulak dah kan.. Lagi prefer status yang dulu. Kalau ada beli barang online, senang tengok status peniaga. Dah tukar story, malas dah nak tekan. Hiks

    ReplyDelete
  26. Hahahaha....sampai sekarang LeYa tak hapdate whatsapp ni lagi.. ekekeke

    ReplyDelete
  27. Unni tak suke wasap baru ni, ytak best!! hahahahah

    btw unni tag cik renex yer
    https://unnianje.blogspot.my/2017/03/sunshine-blogger-award-mellya-crayola.html

    ReplyDelete
  28. Akak memang jarang update kat whatsapp, hihi sesekali sekala jea update status... akaun IG plak akak memang tak download sebab x brapa suka nak pakai..hihi

    ReplyDelete
  29. rabia selalu sgt main whatsapp status ni..

    ReplyDelete

"KEEP CALM AND SEW ON".
VISIT @bycikrenex UNTUK HADIAH YANG RARE

♡ Ohsem blogger ♡

♡ Blogger Pantai Timur ♡