Thursday, January 5, 2017

Blog bertukar dari Simple ke Responsive.

Assalamualaikum dan Hai.



Permulaan tahun 2017 yang sangat sibuk. Sibuk update stok makmal, kemas2 dan macam2 lagi. Bila balik kerja sibuk dengan menjahit. Walaupun kadang2 aku pilih tidur dari menjahit. PENAT. Tapi sempat la jugak blogwalking beberapa blog. Tengah2 blogwalking nampak la entri Blog Mai. Dia sukarela nak tolong tukarkan template blog dari simple ke responsive template. Wahhhhh, menarik ni. Cepat je aku komen. Tak menyempat tunggu dia balas komen kat blog terus whatsapp dia. Nampak tak semangatnya? ^^v


Lama dah teringin nak tukar sebenarnya ke responsive ni tapi tak sempat nak edit2 lagi. Bila mai dah offer, laju la aku nak mintak tolong.Blogger lain pun dah ramai tukar responsive ni template.

Jom tengok transformasi Blog Cik Renex dari Simple Template ke Responsive.

SIMPLE TEMPLATE


Blog aku dulu sebenarnya berasal dari classic template. Masa zaman mula2 blog, rajin edit guna template blogskin. Ni dah kerja, payah sikit nak main code. Kadang lupa dah. Lepas tu tukar ke simple template. Dan sekarang sempena tahun baru, marilah tukar ke responsive.

RESPONSIVE TEMPLATE


Yang ni setelah ditukar. Taraaaaaaa. Bagi aku kemas dan cantik. Aku suka template baru aku ni. X berani lagi nak edit2 code. Kang jadi lain. Tunggu nanti2 lah.


TERIMA KASIH BANYAK2 kat Mai sebab tolong akk tukar template blog. Dah la PERCUMA je. Sayang lebih lah. Nanti akk bagi hadiah yer. Oh ye, header tu pun Mai yang tolong buatkan. Up lagi graf sayang. Hehehe.


Klik SINI untuk ke blog Mai. ❤ Banyak tips,review dan tutorial. Tak rugi terjah. Oh ya,jangan lupa komen mengenai template baru ni taw. ;)

30 comments:

Terima kasih atas komen dan pendapat anda.

  1. Wah berwajah baru ya lepas tukar ke responsive. Senanglah nak buka pada peranti berbeza lepas ni.

    Sebab saiznya dah di set sendiri secara automatik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lah..tahun baru wajah baru. Ade blogger tlg tukarkan,kalau x, x bertukar jgk. Hehe

      Delete
  2. wow baju baru.... comel..pink ni comel sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you unni. Baru bertukar. Org lain lama dah tukar.hehe

      Delete
  3. yezza, cantik da blog reen, pink2 girlish gitu.....=) selamat tahun baru reen!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you IQ. Selamat tahun baru jgak. blogger Mai tlg tukarkan template. Hee

      Delete
  4. Cantik, lagi kemas dan menarik. ☺☺ Mai tu rajin betul 😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kredit tu Mai. 😊 pndai die edit. Laju je siap. Hehe

      Delete
  5. Wahhh bertambah ceria & kemas blog Cik Renex.. Cantik... :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih LZ. Baru bersemangat nak update bila blog wajah baru. Hehe

      Delete
  6. Cantik cantik cantik. Bolehlah naikkan semangat utk berblog lg lps nie ye Cik Renex.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu xpe. Bersemangat terus. Tp busy lagi nak update. Blogwalking pun jap2 je

      Delete
  7. Replies
    1. Hee tu la pasal . Tiba2 minat pink utk jadi tema blog.☺

      Delete
  8. Yeay... happy sgt sbb akak suka <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you mai. Suka sangat sangat. 😊😍

      Delete
  9. cantik.kemas. bersih

    aiwahh manjang pujian ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Credit tu blogger mai. Dia yg tlg editkan. 😊 tq awk

      Delete
    2. Credit tu blogger mai. Dia yg tlg editkan. 😊 tq awk

      Delete
  10. uik uikkkk... berwajah baru.. Lebih ringan loding blog... tahniah cik renex,....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahun baru wajah baru. Hee thank you lea

      Delete
  11. comel ! =D
    sma la, smggu sblm & slepas new year Ju sgt2 sbuk ngn kerja. mcm2 nak update rasa nak fengsan.. alhamdulillah skrg smua da ok.. bw time wehu !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Ju. CR pun ok da jugak ni. Tapi tak sempat jugak nk blogwalking. Hehehe

      Delete
  12. Cantik blog CR sekarang! Suka responsive template. Mudah nak BW guna phone :) Rajin betul Mai kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq siqah. Kann.mai rajin betul. Untung dapat kenal dia. :)

      Delete
  13. Replies
    1. Terima kasih. Kawan blogger tlg tukarkan. ;)

      Delete

"KEEP CALM AND SEW ON".
VISIT @bycikrenex UNTUK HADIAH YANG RARE

♡ Ohsem blogger ♡

♡ Blogger Pantai Timur ♡