Friday, October 14, 2016

FAKTA Anak Bongsu

Assalamualaikum dan Hai!





Siapa sini anak bongsu? Sep tangan sikit. Cik Renex anak bongsu dari dua orang adik-beradik. Tapi takde la rasa sangat anak bongsunya sebab dah dua orang je kan. Kalau yang ramai adik beradik tu mesti terasa bongsu sikit. Kot.

Bila cerita pasal anak bongsu amat sinonim ngan perkataan Anak Manja. Tidak jugak weh. Sebab kadang-kadang anak sulung pun boleh jadi lagi manja dari anak bongsu ni. Lain orang lain lah pulak caranya kan. Pape pun yang penting jangan jadi anak kurang ajar. Kahkah.

Aku dapat info ni dari Facebook.

9 FAKTA ANAK BONGSU.


1. ANAK MANJA

- nama pun anak bongsu,paling muda dalam family sah sah la kita akan manja dan perlu perhatian lebih sikit dari dieorang kan.
*Tapi sejujurnya aku takde lah manja mane tapi yang part utamakan ibu itu aku setuju 100%.

2. DEGIL

- Keras kepala, kemahuan tinggi , buat sesuatu bersungguh-sungguh , kalau taknak tu taknak lah jawapannya.
- Tak boleh paksa2.
- Senang pujuk tapi tak berapa jalan jugak.


3. TAK PANDAI PUJUK

*yang ni no komen. Memang 100% kena. Haha


4. CINTA

- Sangat SETIA
*mohon kau beruntung dapat anak bongsu ni.


5.HATI

- Nampak je garang tapi hati lembut. Betul. Garang tu nak cover manja jer.


6.ARAHAN

- Lebih suka buat kerja/hal sendiri.


7. PEMAAF & CARING

-Sangat pemaaf dan caring. Tapi jangan bagi dia marah, kalau marah faham-fahamlanh hangin dia.


8. MUDAH BERGAUL

- Prinsip kalau orang tu tak tegur dia,sampai bila pun dia takkan tegur orang tu.
- Nampak sombong tapi peramah.
- Sangat bestfried bila dah ngam


9. ISTIMEWA PANDAI MEMASAK

- yang ni paling winnn. mohon mengaku pandai memasak.





Fakta ni ada yang betul ada yang tak. Depends pada orang tu kan. Tak semestinya semua macam ni. Macam Cik Renex, dalam sembilan Fakta ada lah yang terkenanya. Ada yang ikot situasi. Anda pulak ? BETUL KE BOHONG fakta ni?




Kbai.

16 comments:

Terima kasih atas komen dan pendapat anda.

  1. Replies
    1. kena cari fakta anak sulung pulak ni. hee

      Delete
  2. Siqah anak no 3 =) ada jugak sedikit sebanyak sama dengan adik bongsu siqah :)

    ReplyDelete
  3. Saya anak no. 3 hee:) btw, Follow u:) Jom singgah & follow me kat sini https://hyheejabs.blogspot.my/ ..TQ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada yg sama tak ciri2 ni.

      thanks. nanti Cik Renex blogwalking

      Delete
  4. pasni leh tulis fakta anak sulong lak. sbb i anak sulong..haha

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. ada yang sama x ngan fakta ni.kot2 ada..

      Delete
    2. Hahaha macam adik bongsu saya ni manja gila, kalau org luar tgk maybe mcm gedik ,tapi kitorang tahu lah dia mmg manja. Saya anak no 2...:P

      Delete
    3. Gedik2 tu la yg wat kita rindu ngn adik kan..

      Delete
  6. haaa..klo ikut gaya adik sy..ad yg betul ad yg x kott..haha..btw sy ank ketiga! =D

    ReplyDelete
  7. Saya anak bongsu,hai salam kenal kak :)

    ReplyDelete

"KEEP CALM AND SEW ON".
VISIT @bycikrenex UNTUK HADIAH YANG RARE

♡ Ohsem blogger ♡

♡ Blogger Pantai Timur ♡