Wednesday, March 2, 2016

Taman Botani Seri Medan Batu Pahat Johor

Hari Sabtu baru ni aku berkesempatan ke Taman Botani Seri Medan yang terletak di Batu Pahat Johor. Dah alang-alang aku pergi Kluang , akak aku ajak la berjalan ke sini. Padahal makcik tu bukan sihat sangat tapi bila bab2 berjalan,terus sihat. *saborjelah . Kononnya nak pergi Pesta Layang-layang Pasir Gudang tapi cancel la sebab abg ipar aku takde . Siapa nak drive kan. Suruh aku memang tak ah sebab memang confirm sibuk kat situ.


Dalam dua jam jugak la dari Kluang tu. Rasanya tak jauh mana pun.Tak taw kenapa tiba-tiba jalan Kluang jem. Haha. Menurut yang aku baca, Taman Botani Seri Medan ni asalnya bekas lombong bijih. Tapi dah dijadikan Taman Botani untuk penduduk setempat berekreasi. Cantik permandangan dia.


Tiada bayaran yang dikenakan. Percuma sahaja. Sampai je memang dah teruja nampak payung yang tergantung ni. So memang terus snap gambar. Masa ni tak ramai sangat sebab tu selfie je memanjang. Haha.


Ni tasik yang cantik tu. Ingatkan Tasik Dayang Bunting Langkawi tadi. Tapi serius cantik dan tenang. Ada jeti jugak kat sini tapi sayangnya di tutup sementara untuk proses baikpulih kot. Sebab tengok pun dah uzur semacam.


Cantik kan?Tenang. Tapi air yang tenang jangan di sangka tiada buaya. Hoho.

Tengah feeling konon kat Langkawi. Haha.


Bila jalan ke hadapan sikit ada satu tempat yang cantik. Tak tahu la nak namakan apa. Tapi rasanya bahagian landskap Johor dah arahkan setiap daerah hias kot. Cantik.




Ni salah satu landskap yang ada kat taman ni. Semua cantik dan kreatif sangat orang yang wat ni.



So siapa2 yang dah bosan jalan kat mall boleh la relax2 kan minda datang sini. Kalau datang sambil berjoging lagi bagus.heee.


Last dari Cik Renex. Haha.

3 comments:

Terima kasih atas komen dan pendapat anda.

  1. aah lah dik, cantik taman tu. part payung tu unik nah... hehe

    ReplyDelete

"KEEP CALM AND SEW ON".
VISIT @bycikrenex UNTUK HADIAH YANG RARE

♡ Ohsem blogger ♡

♡ Blogger Pantai Timur ♡