Monday, August 17, 2015

Kuala Gandah Lanchang .

Cerita lama sebenarnya yang ke Kuala Gandah ni. Kalau tak silap,raya ke lima kami sekeluarga ke sana. Tak jauh sangat pun dari Bera. Ikut highway exit lanchang tak sampai dua jam.
Aku dah banyak kali pergi ke Kuala Gandah ni. Abg Lee je la baru first time pergi. Kesian beliau. Hahahaha *gelakjahat . Sampai2 kena daftar dulu semua yang datang. Isi nama dan IC kemudiannya pihak sana akan bagi kita sticker pelawat. FREE sahaja yer melainkan korang nak mandi manda dengan gajah gajah tu. Tak pasti lak kena bayar berapa rm.



Ni kami bergambar ngan hencik gajah selepas dieorang ni wat persembahan. Cuak sebenarnya. Hahaha.


Aktiviti mandi manda dengan gajah. Selalunya orang luar yang teruja lebihnya nak mandi ngan gajah ni. Siap wat video lagi. Kalau suruh aku mandi ngan gajah, memang tak lah walaupun bagi aku berjuta-juta. Huhu

Masa kat sini kita boleh bagi makan kat gajah ni. Nanti ada gerai menjual tebu ngan kacang. Boleb la beli untuk gajah² ni sambil bergambar sakan ngan gajah ni. Huhu




Itu saja la nak cerita. Entri lepas ni cerita sal ke Deerland pulak k. Nantikan.

2 comments:

Terima kasih atas komen dan pendapat anda.

  1. even karak dengan lanchang tersangat la dekat, tak pernah lagi jejak kaki ke sana...huhu......kena bawak family jejalan ni

    ReplyDelete

"KEEP CALM AND SEW ON".
VISIT @bycikrenex UNTUK HADIAH YANG RARE

♡ Ohsem blogger ♡

♡ Blogger Pantai Timur ♡