Tuesday, April 3, 2012

Masih ingatkah anda tentang CONGKAK?

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia.




C O N G K A K



Siapa yang tak pernah main congkak?

Siapa yang tak tahu main congkak?




Memang sedih kalau ada yang jawab SAYA pada soalan aku diatas tu.Sebab congkak ni merupakan permainan Tradisional yang paling best dan mencabar bagi aku selain batu seremban dan sukan tarik tali.HAHA.Congkak ni memerlukan kemahiran matematik dan merancang sebelum bertindak.betul tak?



Aku main permainan ni minggu lepas kat rumah mak mertua akak aku.Hehe.Lawan dengan akak aku kadang2 menang,kadang2 kalah.Pastu main dengan si kecik Farisha tu.Baru pertama kali dia main,tapi kira ok lah.Da terer main ngelat jugak tuh.Hehe.Belajar dari SIFU kan..





 Ni gambar dia sebelum mandi.Semangat nak main.


Ni gambar dia selepas mandi.Sambung semula main.Ada rupa jaguh Congkak tak?Hehehe




2 comments:

Terima kasih atas komen dan pendapat anda.

  1. Congkak..
    :)
    bila tengok sicilik tuh bermain congkak, rasa macam dah lama meninggalkan zaman congkak.. rasanya bertahun jugak la..
    btw, rasanye papan congkak tuh susah nak jumpe kan sekarang?

    ReplyDelete
  2. kan..baru teringat mainan ni..skrg intg main game fb jek..:)

    ReplyDelete

"KEEP CALM AND SEW ON".
VISIT @bycikrenex UNTUK HADIAH YANG RARE

♡ Ohsem blogger ♡

♡ Blogger Pantai Timur ♡