Lirik lagu Semalam; Aina Abdul

by - Wednesday, March 11, 2020


Mana pergi janji dulu Mana cinta sayang mu

Lirik lagu Semalam; Aina Abdul | Assalamualaikum dan Hai. Aina Abdul, satu nama yang telah ramai kenali apabila kita sebut lagu SUMPAH. Kini Aina Abdul muncul lagi dengan lagu baru yang berjudul SEMALAM. Seperti yang dijangkakan lagu ni sangat la mendalam liriknya.

Untuk sementara waktu ni hanya ada official lirik video, tak sure bila akan keluar MV official lagu ni. Tak sabar nak tengok konsep musik video Semalam ni. Pasti lain dari yang lain. 



Bila CR dengar lagu ni ianya macam berkisar kehidupan seorang wanita/isteri yang memendam rasa kerana didera perasaan@fizikal. 'Calar ungu' mungkin dikaitkan dengan kesan lebam, mungkin. Bila kita dah terlalu sayang pada orang tu, berat hati untuk kita melepaskan dia.  Tapi, nak taknak kita kena terima hakikat yang dia memang dah tak perlukan kita lagi. 

Okaylah. Jom layan lagu ni dulu. 



Lirik lagu Semalam; Aina Abdul

Komposer: Aina Abdul
Lirik: Aina Abdul


Semalam
Diri ini bagai daun gugur
Lemah tak berkaki tak di peduli
Terus engkau pergi tinggal ku sendiri
Ditemani jasad ini

Berkali-kali ku coba untuk pergi jauh dari mu
Setiap langkah ku terhenti kerna jasad ini
Engkau pergi jua tinggal ku sendiri
Dengan seribu calar ungu

Semalam
Diri ini bagai daun gugur
Lemah tak berkaki tak di sayangi
Teru engkau pergi biar ku sendiri
Hilang sepi tak berbunyi

Berkali-kali ku coba untuk pergi jauh dari mu
Setiap langkah ku terhenti kerna jasad ini
Engkau pergi jua tinggal ku sendiri
Dengan seribu calar ungu

Mana pergi janji dulu
Mana cinta sayang mu
Mana semua itu

Ohhh, mana pergi janji dulu
Mana cinta sayang mu

Berkali-kali ku coba untuk pergi jauh dari mu
Setiap langkah ku terhenti kerna jasad ini
Engkau pergi jua tinggal ku sendiri
Dengan seribu calar ungu


Jadi, menurut anda bagaimana? Lagu ini berkisarkan apa? 🤗


You May Also Like

4 comments

  1. Lagu tak boleh move on sebab kena tinggal? Haha..akak pun pernah kena camni dulu. Sekarang dah lupa semua dah :P
    Nurzarini

    ReplyDelete
  2. kite kenal Aina Abdul ni masa AJL.. tapi skali tu jela dngr.
    before tu x kenal pun dia..

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen dan pendapat anda.