Tuesday, March 27, 2018

Lirik Rahsia Kita ; Khai Bahar dan Fatin Husna

Selepas lagu Luluh yang meruntun kalbu CR, Khai Bahar telah muncul dengan lagu baru tetapi bukan versi single sebaliknya versi duet bersama Fatin Husna yang sebelum ni pernah keluarkan single yang bertajuk Terlepas cinta.. Kedua-duanya adalah artis baru yang muncul pada awalnya dengan apps Smule. Rezeki mereka untuk terus kekal dalam dunia seni suara kan. Suara pun bagi CR boleh tahan. :) CR memang peminat suara Khai Bahar ni,tu kalau ada lagu baru dia laju je follow. Hee.

Luluh adalah lagu favourite CR. Tak pernah jemu dengar lagu tu. Ni dah ada lagu baru, haruslah kena dengar kan. Tahniah dah trending mv ni di Youtube. 

Jom kita layan lagu baru mereka berdua yang bertajuk Rahsia Kita



Lirik Lagu Rahsia Kita ( Khai Bahar dan Fatin Husna )

Komposer : Harris Yusoff
Lirik : Jim Bimasakti


Angin perlahan menyentuh jantungku 
bercerita tentang kita
Tak ku temukan sebuah jawapan 
dalam ketenangan

Haruskah ku simpan semuanya 
rahsia antara kita berdua
Bakal kau temui setelah ku tiada

Tak ku sangka sesuatu darimu
Indah umpama langit
Namun akhirnya dirimu
membuatkan aku terluka

Hati meruntun mencari pandangan
akhirnya tak kelihatan
Tak ku temukan sebuah jawapan
dalam kepalsuan

Haruskah ku simpan semuanya
Rahsia antara kita berdua
Bakal kau temui setelah ku tiada

Tak ku sangka sesuatu darimu
indah umpama langit
Namun akhirnya dirimu
membuatkan aku terluka

Nafas menanti kepastian
Hilang mencari jawapan
Cintamu pada diriku
Terhenti buat seketika

Tak ku sangka sesuatu darimu
indah umpama langit
Namun akhirnya dirimu
membuatkan aku terluka

Nafas menanti kepastian
hilang mencari jawapan
cintamu pada diriku
terhenti buat seketika

Tuesday, March 20, 2018

FunRun sempena FitMalaysia #FitPahang

Sabtu baru ni, Cik Renex telah berpeluang untuk menyertai satu aktiviti sihat iaitu Fun Run sejauh 5km sempena dengan program Fit Malaysia dan Fit Pahang. Lebih kurang 1000 peserta yang menyertai larian ni dan selain larian ada juga Fun Ride untuk aktiviti berbasikal. Ini kali pertama CR join program sebegini jadi memang teruja untuk datang. CR join funrun ni bersama-sama dengan dua lagi kawan CR iaitu Wani dan Azuwa. Kami ada misi turunkan berat badan tahun ni makanya bersemangat la nak join aktiviti keluarkan peluh cam ni.



CR tak ingat macam mana boleh tahu program ni, tapi memang dah last minit daftar. Nasib ada kawan kepada kawan yang boleh tolong ambilkan no bib tu sebab masa pengambilan tu masa CR kerja dan di Bentong. Tapi disebabkan semangat nak berlari makanya cari juga orang yang boleh tolong ambilkan. hehe

Dan, bila tiba hari kejadiannya, maka berfunrun lah kami sejauh "5km".  Tujuan utama adalah nak medal finisher ni. Boleh gitu?

FunRun sempena FitMalaysia #FitPahang


FunRun sempena FitMalaysia #FitPahang

Cantik tak medalnya. CR sangat teruja bila dapat medal ni sebab ini adalah medal pertama CR dalam aktiviti run ni. Lepas ni harap-harap dapat join lagi lah.

Selain itu, Motif utama ke program ni juga adalah sebab nak jumpa someone ni. Siapa? Jeng jeng. 

FunRun sempena FitMalaysia #FitPahang

Haruslah nak jumpa Menteri Belia dan Sukan kita ni iaitu, YB Brig Jen Khairy Jamaluddin . Tall dark and handsome. Ciri-ciri lelaki idaman CR ni. 


FunRun sempena FitMalaysia #FitPahang

Fokus sangat bila dengar YB KJ beri ucapan. 


FunRun sempena FitMalaysia #FitPahang

Ini adalah kawan CR. Dah ada geng nak berlari syiok sikit. Baru lah bersemangat sebab dah ada gu orang kata. Ni lah kawan CR dari sekolah rendah lagi dan kami bertiga masih single sebab tu boleh lagi nak berhuhahuha dengan program macam ni. 

Kalau perasan di dalam gambar di atas ni, belakang kami tu ada banyak khemah kan. Nama pun program Fit Malaysia memang khemah yang dibuka pun banyak berkenaan dengan kesihatan. Kita boleh memeriksa tahap kesihatan kita dengan percuma, main permainan yang berkaitan kesihatan dan stamina dan pelbagai lagi. Selain tu juga ada senaman zumba yang sangat best. Tak lupa juga, foodtruck pun hado kalau dah penat berlari dan berzumba tu boleh la isi perut lak. :)

FunRun sempena FitMalaysia #FitPahang
Sekian kisah pertama kali CR menyertai larian FunRun . Semoga tahun depan boleh join lagi program FITMALAYSIA ni lagi.

Friday, March 16, 2018

Giveaway Hadiah Meletop By Lea Azleeya & Friends
Klik SINI untuk Join

Jom join Giveaway Hadiah Meletop By Lea Azleeya & Friends. Syarat-syarat nya sangat mudah dan hadiah nya sangat sangat menarik. Sempat lagi nak join mana-mana yang tak join lagi tu sebab tarikh tutup 9 April 2018 ni.

Semoga ada rezeki untuk Cik Renex dan kawan-kawan yang lain.

Tuesday, March 13, 2018

Kuih Keria Gula Melaka & Coconut Shake Batu Berendam Melaka | Assalamualaikum dan Hai. Ini cerita berlaku pada minggu lepas tetapi baru nak bercerita dalam blog kesayangan ini. Minggu lepas Cik Renex telah dipelawa oleh sahabat Nyehhh CR untuk teman dia ke kenduri kahwin kawannya di Melaka. CR pantang dipelawa, kalau masa tu free memang laju la CR setuju nak follow. 





Kami gerak dari Bera dalam jam 10pagi dan sampai ke Melaka dalam jam 1 tengah hari. Sampai-sampai pengantin belum ada lagi, makanya kami pun isi perut sendiri dulu. Nanti ada pengantin baru semangat sikit nak tengok pengantin bersanding kan. Hehe. Pengantin so cantik n comel je orangnya. Semoga berbahagia selamanya ye Sis Madi.


Dalam kul 4 baru gerak balik Bera tapi sempat lagi singgah Batu Berendam nak cari Kuih Keria Gula Melaka dan Coconut shake yang diviral2kan itu. Ramai juga masa kami datang tu. Barisan beratur pun panjang jugak.




Kuih Keria Gula Melaka Batu Berendam Melaka
Selain dari Kuih Keria, terdapat lagi kuih lain yang dijual contohnya keropok goreng, pisang goreng dan pelbagai lagi. Tapi yang paling femes adalah Kuih Keria. :)

Kuih Keria Gula Melaka Batu Berendam Melaka

Cik Renex beli sikit je. Rugi pulak beli sikit je sebab sedap yang amat. Masa CR sampai,kuih keria di talam tu habis licin. Kecewa juga mula2 tapi tengok ramai yang beratur lagi,mungkin tengah tunggu masak agaknya. CR pun terus la menunggu dan tak lama tu datang la sebekas kuih keria ni. Panas-panas ag weh. 😚


Kuih Keria Gula Melaka Batu Berendam Melaka
RM6 untuk 10 biji 

Kuih Keria Gula Melaka Batu Berendam Melaka

Sedap dan lembut jer. Memang rugi beli sikit jer. Tak puas makan. huhu.


Selain dari Kuih Keria, Melaka memang sinonim dengan Coconut Shake.Jadi tak Melaka lah kalau datang Melaka tak beli Coconut Shake. huhu. 




Harga Coconut Shake
Coconut Shake Biasa = RM3.20
Coconut Shake Special = RM3.70
Coconut Shake Double Special = RM4.20


SEDAP !! Patut la ramai beratur nak beli Coconut Shake Batu Berendam ni. Berbaloi sebab sedap sangat. CR beli yang double special dengan harga RM4.20. Murah. Kalau kat tempat CR, coconut shake yang biasa pun RM5. Nak tambah special ke ape ke RM6 ke atas lah. Sini yang special RM4.20 jer. Murah dan Sedap.

Jadi,mana-mana yang kebetulan lalu di kawasan ni boleh la singgah merasa kuih keria dan coconut shake ni yer. Dijamin puas hati. 

Sebelum entri tamat. Bagi la peluang tuan tanah nak bergambar jap. hehe

Wednesday, March 7, 2018




Cantik dengan Dianz Vitamin | Pernah dengar tak produk Dianz? Cik Renex pernah dengar produk ni dan tahu juga mengenai serba sedikit tentang dianz vitamin ni. Produk Dianz sebenarnya sudah lama bertapak di kalangan kita iaitu semenjak 2012. Dengan trademark "Hisap-hisap terus Cantik" kita pasti akan jadi tak sabar nak cuba kan. Siapa yang taknak cantik? huhu. Antara produk yang diperkenalkan oleh Dianz adalah Dianz Vitamin, Dianz Vitamilk, Nano Lightener cream dan Dianz Perfume. 




Cik Renex adalah sejenis manusia yang malas sikit nak makan supplement. Tapi mengenangkan umur yang semakin meningkat ni dan terasa kulit muka makin kusam makanya memang kena ambil juga something yang boleh cover kekusaman wajah CR ni. Jadi bila diperkenalkan dengan Dianz Vitamin ni, CR ada juga buat research serba sedikit untuk khasiat vitamin C dan E. Memang tak dinafikan kedua-dua vitamin sangat penting untuk kulit kita.

Yang menjadikan CR lagi tertarik nak makan produk ni adalah kerana ianya dalam bentuk tablet. So, kita hanya perlu makan tablet tu sebiji sehari, hanya perlu hisap-hisap sahaja. Mana-mana yang memang tak suka supplement jenis cecair memang elok sangat amalkan Dianz vitamin ini kerana kita perlu hisap sahaja. Rasa dia sangat lah sedap, macam boleh abiskan sebotol tu dalam beberapa hari je. hewhew.


Jangan risau atau ragu-ragu nak amalkan supplement ni kerana Dianz Vitamin telah diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dibawah akta farmasi : MAL16095012NC.



Moh kita baca apa kandungan dalam produk ni. 

Kandungan & Fungsi
  • Vitamin C berasaskan Oren untuk merawat parut/jerawat/jeragat.
  • Vitamin E berasakan Maquiberry untuk melembapkan kulit.
  • Kolegen asli berasakan ikan Talapia untuk kulit lembut dan gebu.
  • Extra Glutathione sebagai antioksida dan menggandakan kesan pencerahan.
  • Extra Ascorbic Acid untuk lebih kuasa penyerapan vitamin dalam tubuh.

Kelebihan Produk
  • LIMA kali ganda lebih cepat penyerapan EXTRA Glutathione dan Ascorbic Acid.
  • Baik untuk tumit kaki , rambut dan kuku
  • Berperisa Berry (masam-masam manis)
  • Tiada gelatin dan 100% Halal
  • Produk Muslim dan kilang bertaraf GMP.
PANTANG LARANG!!
  • ELAKKAN MINUMAN BERKAFEIN DAN BERGAS UNTUK KESAN BERGANDA
  • Minum banyak AIR PUTIH 
  • Jarakkan pengambilan ubat ubatan/jamu lain sekurang-kurangnya 3 jam.

Selepas beberapa minggu amalkan Dianz vitamin ni, kulit CR dah makin kurang kusam. Selalu bila muka tak pakai bedak atau foundation, memang nampak kekusaman tu. Bila CR tanya mak CR dia cakap muka makin okay dan cerah berbanding biasa. Kulit CR memang jenis gelap maka nak jadi putih melepak tu memang tak lah, tapi ada perbezaan dahulu dan sekarang. 


Macam mana nak dapatkan produk Dianz??

Boleh hubungi Tiqahanum. Trusted seller from Dianz.

Instagram : @tiqahanum
Whatsapp : +6013-6999876

Hisap-hisap terus cantik!

Sebelum berakhir, jom kita tengok beberapa testimoni.




Monday, March 5, 2018


Lirik lagu Ewah Ewah - Wany Hasrita | Assalamualaikum dan Hai. Siapa disini peminat lagu Irama Malaysia? Terasa macam lam dah tak dengar lagu irama malaysia kan? Atau aku yang tak alert dengan lagu irama gini? Baru-baru ni di instagram Wany Hasrita dia ada share yang dia akan keluar dengan single baru iaitu lagu Ewah Ewah yang berentak irama Malaysia. Masa dengar dia nyanyi sebahagian dari lagu tu pun CR dah tertarik dan tak sabar nak tunggu release. 






wany hasrita



Bila pagi tadi buka youtube tengok FMC Channel Youtube dah releasekan lagu ni sekali dengan music video. Wahh. Terus lah like kan. :) Bagi CR memang best lagu ni dan lagu ni adalah ciptaan Pak Ngah yang memang sinonim dengan irama malaysia kan. Akhirnya ada juga lagu baru irama Malaysia sentuhan Pak Ngah.

Jom kita dengarkan. Macam biasa CR akan sertakan sekali dengan lirik lagu Ewah Ewah ni.

Official Music Video Ewah Ewah - Wany Hasrita


Lirik Lagu Ewah Ewah - Wany Hasrita

Composer : PakNgah ( Pakngah Production Sdn Bhd )
Lirik : SISO (FMC Music Sdn Bhd)

Tak dapat aku lukiskan
Manisnya hidup denganmu
Cintamu untuk hamba
Terletak elok di kalbu

Tak sempat hati mengenang
Kau datang memujuk rindu
Sejambak mawar cinta
Mewangi kamar jiwaku

Kalau rajuk ku dipujuk
Kalau lari ku dicari
Bertaut kasih sejunjung sirih
Bertingkah rindu sama
Serentak
Bertingkah

Manis manis hidup denganmu sayang
Ewah
Tidak tidak pernah hati tersiksa
Ewah

Siang dan malam
Hidup berteman
Rasa bagai disyurga loka

Benar benar kata pujangga
Ewah
Kalau kalau cinta merasuk jiwa
Ewah

Alam terbentang menjadi taman
Taman kasih kan berdua




Dikhabarkan Wany ditahan di wad. Semoga Wany Hasrita cepat sembuh. Aminn.