Cara delete akaun Instagram

by - Friday, November 24, 2017

Assalamualaikum dan Hai

instagram

Cara delete account Instagram | Instagram adalah salah satu apps yang aku paling suka layari. Instagram juga boleh dikatakan sebagai diari bergambar online. Aku memang lagi suka instagram berbanding facebook dan twitter. 

Aku bukan nak delete akaun personal instagram tetapi untuk satu instagram private yang konon-konon di buat untuk feed puisi sahaja. Tapi tulah,tak terlayan nak update di instagram tu. Makanya aku pun try lah godek-godek setting dan jumpa la button untuk delete. Sebenarnya bukan lah delete atau padam akaun instagram tapi dengan kata lain disable atau diactivated jer. Bila terasa nak tengok instagram , rindu nak stalk boleh activekan semula akaun kita dengan login seperti biasa.

Mudah je caranya tetapii kena menggunakan laptop atau pc. Guna apps tu takde untuk setting disable nih. Eh guna handphone pun boleh, buka chrome dan request as a dekstop. Baru boleh disable akaun kita.

Cara delete akaun Instagram 

instagram
1. Buka website http://www.instagram.com/ dan log in ke akaun kita seperti biasa.


instagram
2. Tekan simbol profile yang aku bulatkan tu.


instagram
3. Kemudian  akan keluar profile Ig kita. Klik edit profile seperti dalam bulatan tu


cara delete instagram
4. Pergi kebahagian bawah sekali akan nampak perkataan ni "Temporarily disable my account". Klik disitu.


cara delete instagram
5.  Isi ruangan kenapa kita hendak tutup akaun kita dan masukkan password. Kemudian klik di no 3 . Selesai.


You can disable your account instead of deleting it. This means your account will be hidden until you reactivate it by logging back in.

You can only disable your account once a week.

Selamat mencuba yer. Harap menjadi. 

You May Also Like

8 comments

Terima kasih atas komen dan pendapat anda.