Cetaphil pun ada untuk baby.

by - Wednesday, October 25, 2017

Assalamualaikum dan Hai


Cetaphil pun ada untuk baby | Rindunya pada blog. Ya,itu selalu Cik Renex cakapkan dalam hati, akan tetapi CR terlalu sibuk dengan SocMed lain seperti Instagram dan Twitter sehinggakan tiada masa nak blogwalking. Baru malam ni ada semangat nak menaip. Semasa aku check nuffnang,alhamdulillah CR ada dapat CPUV iklan mengenai Cetaphil Baby. WOW. Baru CR tahu Cetaphil banyak lagi produk selain daripada yang pencuci muka yang tengah viral dan sering orang perkatakan kebaikkannya.

Jadi, CR cuba la research mengenai produk Cetaphil Baby ni di website Cetaphil. Rupa-rupanya ada empat produk dari Cetaphil yang khusus untuk baby. Mari CR kongsikan serba sedikit yang di ambil dari Website Cetaphil itu sendiri.




Baby Daily Lotion

Protects and nourishes all day. Cetaphil Baby Daily Lotion blends glycerin and shea butter to moisturise and protect baby’s delicate skin.
  • Gently hydrates and nourishes baby’s skin
  • Gentle formula
  • Contains glycerin and shea butter to moisturise and protect skin
  • Leaves skin soft and healthy


Baby Gentle Wash & Shampoo

Gently cleanses & moisturizes. Enriched with glycerin and panthenol to help nourish without drying or damaging baby’s delicate skin.
  • Convenient and gentle, cleanses without drying
  • Tear free, soap free formula and pH balanced
  • Enriched with glycerin and panthenol helps nourish baby’s delicate skin
  • Leaves hair and skin soft and clean

Baby Moisturising Bath & Wash

Rebalances skin pH. This Ultra Moisturising Bath & Wash blends 1/3 moisturiser with soothing aloe vera into a rich, lathering wash.
  • Gently cleanses baby’s skin delicate skin without drying
  • Tear free, soap free formula and pH balanced
  • Contains 1/3 moisturiser with soothing aloe vera
  • Leaves skin soft and clean

Baby Shampoo

Soothes the Scalp. Contains soothing camomile that gently cleanses sensitive scalp without drying.
  • Tear free, soap free formula and pH balanced
  • Contains natural camomile, a soothing ingredient
  • Leaves hair soft with a silky shine


Bila tengok kegunaan dan kebaikan setiap produk tu rasa nak pakai untuk diri sendiri lak. Kulit CR memang sensitif dah sejak dua menjak ni. Panas tak boleh, sejuk sangat tak boleh. Nanti mulalah keluar bintik2 di kulit badan.


Nak tengok pengalaman blogger gunakan cetaphil baby ni? Boleh klik link yang CR sharekan ni ye.


Cik Epal ] Careen Tan ] , dan Grace ]



     style="display:block; text-align:center;"
     data-ad-layout="in-article"
     data-ad-format="fluid"
     data-ad-client="ca-pub-9019980517064644"
     data-ad-slot="9383714162">





You May Also Like

4 comments

  1. Brand cetaphil ni memang helok sangat. Suka jugak tengok review yang guna. Cuma agak mahal untuk sesetengah produk. Huhuhu

    ReplyDelete
  2. Dengar cetaphill ni elok.. tapi takut nak cuba. Hehehe

    ReplyDelete
  3. Ana guna cetaphil sebelum ni.best sgt. Kulit jadi x kering lepas guna tu.

    ReplyDelete
  4. ramai kata okay product ni. belum cuba lagi

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen dan pendapat anda.