Kau manusia.

April 21, 2017

Assalamualaikum dan Hai.



Jangan bercinta kalau takut disakiti,
kalau takut diikat jari,
kalau tak sanggup berkorban sedikit pun.

Jangan berniaga kalau takut rugi,
kalau hendak kaya sepetik jari,
kalau tak sanggup berkorban sedikit pun.

Rezeki lahir dengan sabar.
Kedekut wujud dengan haloba.

Kau manusia; 
kau tak boleh ada semua.

#langitVanilla-Wani Ardy

You Might Also Like

16 komen

  1. hidup penuh cabaran... perlu memberi untuk menerima...

    ReplyDelete
  2. Betul tu, nak berjaya perlukan pengorbanan. kalau taknak berkorban sikit pun macam mana nak berjaya hehe.

    ReplyDelete
  3. hidup penuh ujian. janagn takut gagal sebab tanpa kegagalan tiada kejayaan untuk di rai.

    ReplyDelete
  4. Bukan senang nak senang tapi cukup senang nak susah.

    ReplyDelete
  5. I love this! ❤
    Adatlah sebagai manusia, mana boleh nak semuanya senang-senang aje.

    ReplyDelete
  6. Sabar itu indah 😇 Bertabahlah selalu

    ReplyDelete
  7. semua betul... tp kena tambah tu... kalau dah kaya jangan lupa yang paling kaya.

    salam kenal,
    Sarip Kumbang
    (Pakar Motivasi Dan Pembantu Rumah)

    ReplyDelete
  8. sebab manusia sekarang suka ambil jalan pintas, tapi tak berkat..

    kena kuat hadapi cabaran

    ReplyDelete
  9. Ayat dia simple, tapi menusuk.. Tanpa benda mudah dalam dunia ni kalau nak berjaya.. hihi

    ReplyDelete
  10. bukan senang nak senang kan..tp kalau ada usaha InshaAllah everything going to be fine.

    ReplyDelete
  11. nak berjaya kena ada pengorbanan....

    ReplyDelete
  12. hidup ni peruh dugaan. hadapilah ia dengan penuh sabar dan tenang.. hmm. :)

    ReplyDelete
  13. Sebab takut hati disakiti, elak bercinta. Tapi, sampai bila kan?

    ReplyDelete

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

BANTAL ADA NAMA SENDIRI?

Assalamualaikum dan Hai. Untuk makluman blogger sekalian, Cik Renex ada wat barang dari kraf secara kecil-kecilan. Saja. Dari minat ja...

Hasil Merepek

Ohsem blogger