Beli photo prints Photobook dari Lazada

Assalamualaikum dan Hai.

Sebelum kita membebel panjang, Cik Renex nak ucapkan tahniah pada semua pemenang constest Lazada Malaysia. Takde rezeki CR menang. Sobs sobs. Baru berangan nak beli SjCam. Haha. Kbai.

Kali ni nak share satu cerita atas kecuaian diri sendiri.



Awal bulan baru ni Cik Renex ada beli yang ni dari Lazada. Print gambar 100 keping dengan harga RM12. Kira murah la tu kan. Jadi memang semangat la terus beli.


Cik Renex memang minat bergambar jadi memang penuh memori phone ni dengan gambar. Tapi semua letak dalam phone. Tak pernah nak print gambar tu. Andai kata phone masalah atau memori card rosak, memang menangis tepi bucu katil lah sebab xde back up kan. Di Facebook pun kita tak upload semua gambar. So, memang konon nak print guna apps photobook ni lah.

Tapi,apekan daya bila tengah semangat nk upload gambar tu kat apps photobook, tergerak hati nak check voucher tu. Bila check semula email, voucher tu expired 31.3 baru ni. Sedihhhhhnyaaa. Rugiiii je. Dah kena beli lain. Ingatkan expired lepas 6bulan. HAHA



Hmm. KECIWA. KBAI.

28 comments:

  1. bz sgt sampai lupa nak check tu. bersabarlah. selamat murah kalau tak meraung hujung tilam. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn. Xbz mne jugak ana. Sbb mmg bayangkan expired bulan 9. Skli sbln je dia bg.huhu

      Delete
  2. dl ada beli byk dkt groupon. tp xpenah guna. huhuhuhu

    ReplyDelete
  3. Husni pun teringin nak cuba guna photobook ni untuk print out gambar bebanyak sebab nampak macam murah.. Tapi tak reti nak cuba guna service ni.. Satu lagi takut ada hidden charge 😂 😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. Guna apps kat phone lagi senang husni. Xde hidden charge. Hee

      Delete
  4. alaaa mesti akak frust kan dah habis tarikh huhu bersabarlah ye

    ReplyDelete
  5. Voucher expired reenix tak rugi. Rugi maksudnya hilang wang ringgit atau benda. Cuma ju tak untun dgn voucher tu.

    ReplyDelete
  6. Voucher expired reenix tak rugi. Rugi maksudnya hilang wang ringgit atau benda. Cuma ju tak untun dgn voucher tu.

    ReplyDelete
  7. alahai, sedihnya...kesian reen, memang kena cek expired date dia, kalau tak memang rugi..huuhu

    ReplyDelete
  8. Saya haritu kuciwa jugak. Baru je lepas beli buku lepastu tengok ada voucher RM13. Baru perasan setelah buku sampai dah. Harhar

    ReplyDelete
  9. Syed dulu ada juga beli dekat groupon tapi tak sempat nak pilih-pilih pun terus lupa kisahnya hahaha. Bertabahlah ya, nanti beli yang baru hehe.

    ReplyDelete
  10. Alalala, ciannya. Samalah kita, sy plak x sempat nak guna voucher Zalora, dah expired :'(

    ReplyDelete
  11. Samalah kita takda rezeki menang contest lazada tu. sobs. btw mmg murah photobook tu. teringin nak buat jugak :)

    ReplyDelete
  12. Nad tak pernah ada photobook. Kihkih. Memang selalu jugak nampak offer photobook murah-murah camni tapi belum terbukak hati lagi nak buat kot :p

    ReplyDelete
  13. Nasib baik tak mahal.
    taklah rugi sangat.

    ReplyDelete
  14. Aiyoo --' Mahu menangis jugak kalau trjadi kat mek. Dh belikan mesti berharap.

    Tkpe CR, untuk iktibar kita semua :)

    ReplyDelete
  15. Kalau anis, frust gila dah tu.. Takpe bukan rezeki CR..

    ReplyDelete
  16. Tu la mai pun terlepas nak guna voucher murah tu T_T

    ReplyDelete
  17. Laa baru semangat nak baca. Expired lah pulakkk... Takpelah, takde rezeki lah tu maknanya. ☺

    ReplyDelete
  18. la bru smeangt nk kata murahnya... last2 expired T_T

    ReplyDelete
  19. Alahai! kesian rugi sikitlah.

    Next time kena set reminder tau

    ReplyDelete
  20. bestnya dpt voucher.. tak pe inshaAllah nnti ada rezeki lain.. busyra tak pernah ada photobook. mcm best je. hehe

    ReplyDelete
  21. Semoga bersabar dan bertabah.... saya selalu jugak beli produk photobook. Paling suka poster print dan minisoft cover photobook. Adalah juga beberapa kali terjadi beli-beli voucher tapi tak guna-guna. Selalunya bila customer cancel order design last minit or tetiba kata nak print sdr kat kedai....huhuhuhu..tak kan nak marah customer. terima je lah... Sekarang kalau nak design, ambik deposit 50% dulu.

    ReplyDelete
  22. alahai syg nyer... murah dah tu CR.
    sama la kot dgn aida.
    dek krn terleka, 2 vocer photobook aida melepas.
    sedih sesgt.

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen dan pendapat anda.