Profesor Cendol Ayer Hitam | Makan sampai kenyang!

April 25, 2017 C i k R e n e x 27 Comments

Assalamualaikum dan Hai.

Ayer hitam

Semalam dalam perjalanan balik ke Bera Pahang dari Kluang sempat singgah satu kedai ni. Rasanya ramai dah tahu mengenai Professor Cendol ni sebab dah banyak cawangan di buka di daerah2 setiap negeri kan. Di Pahang rasa takde cawangan lagi kot. Semalam CR singgah yang di Ayer Hitam. Masa sampai tu ramai sangat orang. Memang takde meja kosong so plan nk bungkus jela cendol tu. Tapi alhamdulillah ada rezeki kami. Ada satu meja tu dah siap makan.

Apa lagi,terus beratur la nak beli cendol tu. Konsep kedai ni bayar dulu kat kaunter, dapat resit tunjuk pada orang yang buat cendol tu. Nanti dia watkan.

Ayer hitam
Cendol RM2.00

Ayer hitam
Laksa RM4.00

Ayer hitam
Rojak passemboq RM4.00


Yang seronoknya datang kedai ni kita boleh tambah. Tambah PERCUMA pulak tu. Siapa yang tak suka weh. Bawak je piring yang dah abis tu ke kaunter nanti dia refill. CR tambah sekali je cendol,lepas tu kenyang dah. Tak larat dah.

"Tambah percuma,layan sampai kenyang "

Ni antara menu di Professor Cendol Ayer Hitam

1. Cendol RM2.00
2. Laksa RM4.00
3. Rojak Passembor RM4.00
4. Rojak Buah RM3.00
5. Nasi goreng RM5.00
Semua menu ini boleh tambah. PERCUMA SAHAJA.  
Yang nasi goreng tu je ,nasi percuma, lauk ikan kena tambah RM2.

Senang je nak cari. Lokasinya di Taman Kirana berdekatan Petronas Tol Ayer Hitam. Keluar tol ,belok ke KIRI

Waktu operasi : 10 am- 7pm
Alamat kami :No 51 Jln Kirana 1 Tmn Kirana 86100 Ayer Hitam


Semoga tuan kedai dimurahkan rezeki.

27 komen:

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

Kau manusia.

April 21, 2017 C i k R e n e x 16 Comments

Assalamualaikum dan Hai.



Jangan bercinta kalau takut disakiti,
kalau takut diikat jari,
kalau tak sanggup berkorban sedikit pun.

Jangan berniaga kalau takut rugi,
kalau hendak kaya sepetik jari,
kalau tak sanggup berkorban sedikit pun.

Rezeki lahir dengan sabar.
Kedekut wujud dengan haloba.

Kau manusia; 
kau tak boleh ada semua.

#langitVanilla-Wani Ardy

16 komen:

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

Lirik Lagu Disana Cinta Disini Rindu | Tajul & Wany Hasrita

April 20, 2017 C i k R e n e x 18 Comments

Assalamualaikum dan Hai.

Tajul wani hasrita

Tadi tengah layan2 lagu kat youtube terjumpa pulak lagu duet Tajul dan Wany Hasrita ni. Best jugakkk. Terkenang zaman Acik Spin dan Siti Nordiana. ^^v Kalau tak silap komposer ni jugak pernah wat lagu untuk arwah Achik dan Nana.


 Credit : Youtube

 

Lirik lagu Disana Cinta Disini Rindu | Tajul & Wany Hasrita


Sejak Ku dengar merdu suaramu
Tidak Ku sangka jiwa terganggu

Apa Kurangnya suara manjamu
Menyentuh Hati membawa mimipi

Kamu Wanita manis sekali
Lirik matamu membawa cinta

Kamu lelaki pandai menggoda
Hingga hatiku mulalah rindu

Riang hatiku hilangnya resah

Disini Cinta disana cinta
Benarkah

Disana Rindu disini rindu
Sejiwa

Disini Sayang disana sayang
Sekata

Orang Disana orang disini
Sama Menanggung rasa

Cinta
Tak dapat diduga
Cinta
Hanya dapat dirasa
Senada Dalam cinta

Smulekan cinta
Irama Indah
Semoga hilang kesunyian
Semoga hilang kesunyian..


#Alfatihah untuk arwah Achik Spin.



18 komen:

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

Menang novel!

April 20, 2017 C i k R e n e x 17 Comments

Assalamualaikum dan Hai.

Hai bloggers. Ada yang rindu tak? Maaf sebab lama tak blogwalking. Kadang tu sehari sempat singgah 2 3 blog je. Kejap lagi Cik Renex sambung blogwalking okay.


Menang

Sebenarnya nak cerita yang Cik Renex menang novel dari @yazid.vscofest. En. Yazid ni anjurkan satu contest yang senang sangat. Tag 10 kawan kita kat post Instagram dia. Apalagi, CR pun terus tag 10 kawan. Alhamdulillah ada rezeki menang. Dia suruh pilih satu dari lima novel. CR pilih yang ni. BILA KAU KATA CINTA karya RAZLINA AZURA.

"Dengan Izin-Mu aku bertemu,
Dengan Izin-Mu aku bersatu,
dan dengan Izin-Mu jua aku bahagia.

Sebenarnya lama dah tak baca novel ni. Kadang tak sempat sebab sibuk menjahit & TIDUR. (Tidur yang lebih sebenarnya). Baca sinopsis di belakang macam best.


Ni instagram yang bagi hadiah novel. THANKS EN. Yazid. Semoga dimurahkan rezeki. 5 6 7 Mei 2017 nanti ada VSCO Festival di Megamall Kuantan. Banyak vendor2 akan buka booth masa tu. Jom kita g terjah.
G

Untuk siapa2 yang ada Instagram &a Facebook , boleh add CR di sana ye. Search je SAIDATULAZREEN . Thanks.


17 komen:

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

Perubahan dari 2010 2014 dan 2017.

April 13, 2017 C i k R e n e x 20 Comments

Assalamualaikum dan Hai.


Ramai yang share post ni kat Facebook & Instagram. Kat twitter tak sure sebab CR dah lama x on twitter. Lupa password. HAHA. Macam seronok lak maka CR pun terjebak dengan benda alah ni. Jom tengok hasilnya.



2010. 7 tahun yang lepas. Umur 21 tahun. Gambar ni masa last lepak ngan geng2 zaman degree kat utm skudai. Overnight kat Desaru sambil tukar2 hadiah. Masa ni desaru je port best nak lepak. Haha. Sekarang macam2 tempat ada kt Johor.

2014. 3 tahun yang lepas. Umur 25 tahun. Gambar ni kat Waterpark Temerloh kot. Lupa dah.

2017. Yang terkini. 28 tahun. 

Perubahannya adalah berat badan melampau-lampau naik. Tengah frust pun makin bertambah selera. Pelik dengan diri sendiri. Hoho.


So.nak tag semua blogger yang baca post ni wat jugak. 

See how much you've changed!

20 komen:

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

Beli photo prints Photobook dari Lazada

April 06, 2017 C i k R e n e x 28 Comments

Assalamualaikum dan Hai.

Sebelum kita membebel panjang, Cik Renex nak ucapkan tahniah pada semua pemenang constest Lazada Malaysia. Takde rezeki CR menang. Sobs sobs. Baru berangan nak beli SjCam. Haha. Kbai.

Kali ni nak share satu cerita atas kecuaian diri sendiri.



Awal bulan baru ni Cik Renex ada beli yang ni dari Lazada. Print gambar 100 keping dengan harga RM12. Kira murah la tu kan. Jadi memang semangat la terus beli.


Cik Renex memang minat bergambar jadi memang penuh memori phone ni dengan gambar. Tapi semua letak dalam phone. Tak pernah nak print gambar tu. Andai kata phone masalah atau memori card rosak, memang menangis tepi bucu katil lah sebab xde back up kan. Di Facebook pun kita tak upload semua gambar. So, memang konon nak print guna apps photobook ni lah.

Tapi,apekan daya bila tengah semangat nk upload gambar tu kat apps photobook, tergerak hati nak check voucher tu. Bila check semula email, voucher tu expired 31.3 baru ni. Sedihhhhhnyaaa. Rugiiii je. Dah kena beli lain. Ingatkan expired lepas 6bulan. HAHA



Hmm. KECIWA. KBAI.

28 komen:

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

Lazada Malaysia Big Baby Fair

April 02, 2017 C i k R e n e x 14 Comments

Assalamualaikum dan Hai.

Rasa belum terlambat aku nak war-warkan satu sales besar-besaran dari Lazada Malaysia. Kali ni ianya memfokuskan untuk bayi-bayi anda. Lazada Malaysia Big Baby Fair.

Lazada

Sebenarnya Promosi ni dah mula 27hb Mac 2017 Sehingga 2 April 2014. Maksudnya hari ni adalah hari terakhir. Cepat2 pergi ke laman sesawang Lazada Malaysia sebab diskaun yang ditawarkan sehingga 85%.


Lazad juga adakan pertandingan untuk blogger dan hadiahnya sangat2 menarik. Mohon ada rezeki kali ni. Siapa yang belum join,sempat lagi nak join.

Klik SINI untuk join



a. What is your favourite brand of diapers for your baby (or future baby)? 


Lazada

Jenama pampers yang akan menjadi pilihan aku adalah jenama Fitty. Kenapa? Sebab aku ada wat survey2 dengan kawan2 yang ada anak. Dari bancian fitty paling banyak orang undi. Jadi, harus ianya menjadi pilihan. Orang kata Jenama ni murah dah tidak cepat bocor.

b. What is your favourite choice of baby formula for your baby (or future baby)? 


Lazada

Jenama susu formula yang akan menjadi kegemaran aku kelak adalah dari Dutch Lady. Kenapa? Sebab nya dari bancian kawan-kawan aku DutcLady menjadi pilihan. Dan masa aku pernah kerja pasaraya dulu,susu jenama Dutch Lady memang kerap orang beli.

c. Choose 1 product from Lazada Malaysia you'd like to get for your children (or future children)


Lazada

Carseat ni sangat penting demi keselamatan anak kita. Senang kita nak travel ke mana-mana. Jadi memang ini akan jadi barang pertama yang aku akan beli bila dah ada anak nanti.

So.siap! Siapa yang nak cari barang baby baiklah g terjah Lazada sementara ada sale ni. 😊☺

14 komen:

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

Foundation/Bedak Asas apa yang korang pakai?

April 02, 2017 C i k R e n e x 27 Comments

Assalamualaikum dan Hai.


Foundation atau bedak Asas.|Sesetengah orang tak pakai bedak asas kan. Tapi aku memerlukan bedak asas. Sebabnya muka aku kusam,berminyak, pori besar, parut2 jerawat dan kulit muka CR pun gelap. Jadi memang xyakin kalau tak apply foundation nih. Hehe. Jadi rasa tak lengkap tanpa pakai foundation kalau nak keluar jalan2. 




Sebelum ni aku pernah pakai yang jenis Naturactor Meiko. Pernah dengar tak. Tapi lately ni payah gila nak cari kod yang aku pakai. Naturactor ni produk dari Jepun. Naturactor ni tahan lama lebih kurang 6 bulan tu yang best pakai tu. 😊




Then bila payah nak cari original Naturactor, aku tukar ke BB cream Pixy. Okay la setakat ni bila pakai. Tapi tak tutup sangat parut. Dah pakai dalam 3 bulan. 


Tapi terasa nak tukar foundation lain. Korang pakai foundation ape?Cuba share kot CR boleh try pakai pulak.

27 komen:

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)