Baru tengok Surga yang tak dirindukan 2.

Assalamualaikum dan Hai.

Sytd2


Akhirnya Cik Renex berjaya tengok Syurga yang tak dirindukan 2 pada 4.3.2017 yg lepas. Orang lain dah tengok lama dah, aku baru nak tengok. Hehe. CR tengok SYTD2 ni kat kluang mall. Kebetulan memang nak g Kluang, suruh akak tengok jadual wayang ada tak filem SYTD2. Nasib ada rezeki kami sebab kebetulan memang ada tiket kul 4 je. Yang lain takde.

Sytd2

Lepas viral SYTD1 baru-baru ni memang semua orang ternanti-nanti dan tak sabar nak tahu kesinambungan kisah Pras , Arini, dan Mei rosesCR tengok dengan family. Dan yang specialnya, ma bersetuju nak tengok wayang. Sebelum2 ni ma memang tak nak g wayang. Dia kata masa muda2 ritu dah selalu tgok. Haha. Tapi filem SYTD2 ni berjaya buat ma tengok wayang. Lepas ni boleh la ajak lagi. Hehe

Best ke filem ni?

Meirose sytd2

Bagi CR sangat2 best. 5/5 .

Filem ni jugak berjaya buat CR mengalirkan air mata. Lagi2 scene last tu. Puas cover dengan orang sebelah. Sedih sebab tengok arini dan sedih teringatkan abah. Meninggal sebab kanser sama macam Arini. Suasana hospital tu memang ingatkan CR dengan situasi 6 tahun lepas. Alfatihah untuk abah.

CR tak reti sangat nak buat review. Kalau nak baca review filem SYTD2 ni boleh tengok BLOG SIQAH . Review yang lengkap. Sediakan tisu sebelum masuk panggung tu yer.

Sytd2

Agak-agak siapa pilihan Meirose. Secara jujurnya aku lagi sokong kalau dia pilih yang sorang lagi. Huhu.

.
.
.
Lamanya tinggal blog. Sori geng2 blogger.  Nanti Cik Renex balas kunjungan. Ni pun update guna bloggeroid. Data nak habis dah. Missing uolsss.

18 comments:

  1. WAHH UNNI TAK TGK LAGI TUNGGU KAT WEB JE ..HIHIHI

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akk mula nk tunggu kat web jgk.last2 x than godaan terus bli tiket wayang. Hehe

      Delete
  2. Ana tak tgk lagi no 1 dan 2. Lg sedih. Ketinggalan keretapi jauh ke belakang ��

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena tgk yg 1 dlu. Baru feel. Cari kat fb msti ada yg part 1 tu. 😊

      Delete
  3. elsa pun tak tengok dan takde niat nak tengok. hahahah berlagaknya! elsa kurang minat cerita macam gini hehe

    http://elsaalicious.blogspot.my/2017/03/alexa-rank-blog-elsaalicious-1.html

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Nanti msti ade kat astro 1st xlama lagi.

      Delete
  6. Mai belum tengok lagi cerita ni, hehehe. Hero tu sinonim dengan cerita poligami kan...:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah mai. Dulu filem ayat ayat cinta. Hehe

      Delete
  7. Mrs. A pun tak tengok lagi.
    A'ah Siqah memang pandai buat review.
    Mrs. A pun suka baca reviews dia samada buku ataupun movie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah.lepas baca review siqah nmesti trus rasa nk beli buku or g tgk filem tu. Hehe

      Delete
  8. Yang ni mek pun tk tgk lg 😞😭 Tapi tahu cite ni sedihhhh 😭😭

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen dan pendapat anda.