Edit gambar guna PicsArt

Assalamualaikum dan Hai. Zaman sekarang ni banyak sangat application kat handphone untuk kita install bagi edit gambar kan. Antaranya p...

Assalamualaikum dan Hai.

Zaman sekarang ni banyak sangat application kat handphone untuk kita install bagi edit gambar kan. Antaranya picsart, vsco, phonto, prisma dan macam2 lagi. Pilih je mana yang berminat. Bagi aku yang paling aku suka ialah picsart dan vsco. Prisma masa mula2 tengah in aku rajin jugak guna tapi sekarang malas da. Yang lain tu tak berapa nak reti sangat.


Picsart

Senang je nak cari apps ni. Buka play store taip picsart. Tekan install. Selesai download boleh la nak guna. Macam2 efek ade. Rajin2 la explore yer. Aku pun tak habis guna segala efek2 dia. Guna yang basic je.


Nak tengok hasil edit? Aku belanja satu. Tak hebat mana pun. Korang lagi terer wat. Huhu.

GAMBAR SEBELUM EDIT PICSART

Picsart

GAMBAR SELEPAS EDIT PICSART

Edit picsart


Senang je ni. Paling basic.  Seram ke idok? Haha.

Nak tengok yang lagi power edit boleh jengah FB page Hafiz Ahmad. Aku banyak belajar dari tutorial dia jugak. Kalau ade masa lapang jenguk tutorial kat youtube. Di youtube banyak sangat tutorial dari picsArt. Memang hebat dieorang guna appa ni.


Korang pulak, suka guna apps apa untuk edit gambar?

You Might Also Like

18 komen

  1. Sis pun suka guna Picsart nie. Selain dari tue snapseed pun sis selalu guna. Friendly user 2-2 tue.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Snapseed xpernah install lagi. Nak try nanti.hehe

      Delete
  2. IQ pakai phtogrid je, dulu sebelum hp kena format, melambak appsnye, skrg da malas, haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Photogrid ritu rjin gak gune. Sama la kite. Dlu rjin install mcm2.huhu

      Delete
  3. seramnya edit gambar gitu
    patut edit jd lagi comel.. huhuh

    ReplyDelete
  4. thanks for sharing. terkejut bila scroll gambar selepas hihi

    ReplyDelete
  5. wah bestnya app ni. x pernah download pun lg. hehe

    ReplyDelete
  6. ada juga install dlm hp..tp just guna utk collage pic... x explore lg utk edit2 ni.. leh cuba lps ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm2 leh edit guna picsart ni. Tgk kt youtube tutorial nya. ☺

      Delete
  7. Mai pandai tukar2 filter je kak reen, muahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Byk ag leh wat ngn picsart ni mai . Kalau mai rajin godek2 mesti terer. Akk malas sikit. Haha

      Delete

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)