1/365 : Planner dari Mr. D.I.Y

January 01, 2017 C i k R e n e x 34 Comments

Assalamualaikum dan Hai.

Rasa tak terlambat lagi nak ucapkan Selamat Tahun Baru 2017. Semalam kat wall Facebook dibanjiri dengan wish happy new year, gambar video bunga api , dan 2016bestnine. Semua semangat nak sambut tahun baru. Tahun baru aku stay rumah je. Layan Dilwale. 😊


Sebenarnya nak share satu planner dari Mr. DIY. Baru je beli tadi. Lama da survey baru sekarang nak beli. Orang lain da lama beli planner 2017 aku baru nak beli. Teruk2. 😁 Takde la,ingatkan ada rezeki menang giveaway, dapat hadiah planner tapi apekan daya, rezeki tak berpihak pada blog cik renex. Maka beli lah sendiri planner. 


Cantik tak?? Murah je. RM8.90. Ada banyak pilihan warna ; biru, ungu, pink , hijau. Aku pilih biru turqoise sebab bunga dia cantik. Tinggal satu je tadi. Terus grab beli. 


Helaian pertama. Boleh la nak letak gambar ke biodata ke.


Kenapa aku pilih planner ni? Sebab dia da wat ruang untuk setiap minggu. Tinggal tulis tarikh dan hari je. Pastu hias2 ngan washi tape. Yang ni suci bersih lagi sebab tak hias lagi. Baru beli kan. 😊


Ada jugak ruang untuk tulis nota2 lain. Kot2 lah nak luahkan isi hati yang terkurung di dalam hati. 

Itu je lah nak cerita planner 2017. Harap semangat nak hias bagi cantik planner berterusan sehingga hujung tahun. Aku perlukan planner sebab aku ni jenis pelupa gak kadang2. Penting jugak untuk nak plan bila nak siapkan bantal keychain bycikrenex.



You Might Also Like

34 comments:

  1. Jelesnyaa, kenapa diy tempat mai takdeee...T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak ke mai. Meh akk tlg belikan. Hehe

      Delete
    2. Hihihi thank you Cik Renex, takpe mai dh ada dh planner recycle thn lepas yg tak guna lagi, abaikan je tahun kt coverpage tu,hahaha

      Delete
  2. selamat tahun baru ^^ nurul ada 1 planner ni.. memang best and cute je.. murah pun murah..


    singgah sini
    http://syahirahvaliant.blogspot.my/2016/12/contest-menangi-percutian-ke-suria.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Happy new year nurul. Best kan planner ni.

      Tq invite contest tu. Nti Cik Renex join ye.

      Delete
  3. wah siap ada planner tu..mmg bagus ada planner tu sebab tu la cara paling bagus utk kita ingat..teringat sy pun rajin jugak tulis dlm planner kat ofis..tp selalu tergelincir sbb ada pulak yg jengah tanpa plan hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la Mrs Fuzy. CR ni jenis pelupa sikit. Huhu. Sbb tu kena ada planner.

      Delete
  4. Replies
    1. Aah. Kt Mr. DIY ade jual. Beli cepatt. Hee

      Delete
  5. Planner baru beli tadi, 1 Jan, 2017. Selalunya orang beli sebelum tahun baru.

    Saya guna hp sebagai planner.

    Selamat tahun baru.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lah. Memang baru beli pada tahun baru. Tak sempat nak beli awal. ☺

      Selamat Tahun Baru!

      Delete
    2. Tentang planner ni saya tak pilih apa warna. Tak ada gambar pun ok. Yg penting saiz dia. Saya suka saiz A5 je. Itu sesuai and handy.

      Kadang2 jabatan beri yang besar. Kalau dpat yg besar jawab dia planner duduk dalam laci je.

      Delete
  6. Sama kite.. Duduk umah. Cuma reen duk umah sambil layan novel :p

    Cantik book planner.. Reen minat book planner ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah reen, minat book planner. Tmpal2 sticker. Hehe..reen x minat ke?

      Delete
  7. wah, cute nya planner ni. nak terjah mr diy la nnti. :D

    ReplyDelete
  8. cantiklah planner ni. share la nanti hasil hiasan2 tu nanti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah. Segan nak share sbb x kreatif sgt nk hias2 kt dlm tu. ☺

      Delete
  9. Cantik planner CikRenex pilih..
    Saya ada 2 planner tu, warna pink dan lime green. Sayang nak guna so simpan dalam box. Guna dulu planner yang ada.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syg kan nak guna. Sama lah. Tapi kena conteng2 gak. Hehe

      Delete
  10. Shomel laaaa planner dia.. Mesti rajin tulis ni.. Lea planner tetiap tahun ada.. Tapi tulisnye hidokkkkk jugekk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada masanya rajin ada masanya malas la lea. Hehehe.. hrp tahun ni rajin.

      Delete
  11. cantik planner reen, tahun ni IQ tak beli planner pun, sebab kalau beli memang sampai ke sudah tak pakai, haha! selalu pakai buku kosong untuk catatan. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Tq IQ. Reen ni pn tlis date2 pnting je ngn due date cstmer order brg. Selalu trlupa tarikh. Hee

      Delete
    2. Hehe. Tq IQ. Reen ni pn tlis date2 pnting je ngn due date cstmer order brg. Selalu trlupa tarikh. Hee

      Delete
  12. lya pon memang tengah nak cari planner. boleh tau dah kat mana nak beli huhu

    ReplyDelete
  13. alahaiii. comelnyaaaa planner tuuu. <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you. Syg plak ase nak gune bila comel.hee

      Delete
  14. Tulis setiap hari jangan tak tulis pula ya ;-) hiks! gurau jer...
    Cuti new year Mrs. A pergi nonton The Great Wall dengan family.
    A quality time with family :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Renex lama dah tak pergi nonton. Huhu

      Delete
  15. aloo comel sgt !!!
    tahun ni ju xdak bli planner book. Dpt free dr supplier sb Ju mintak balik2. hahaha xmalu hihi

    ReplyDelete

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)