Raya tak sakan sangat

July 28, 2016 C i k R e n e x 2 Comments

Raya tahun ni aku beruntung sikit sebab selalunya raya ke tiga aku dah kerja,tapi tahun ni kerajaan bagi cuti peristiwa maka dengan itu boleh lah sambung berjalan raya. Yeay! Sebelum raya tu aku dah tanya kat group,hari apa plan nak jalan beraya. Nampak tak semangat nak beraya tu membara sangat walaupun umur dah meningkat. Hiks.


Plan utama nak ke rumah Ustaz Mazuki dulu. So menuju lah kami ke rumah beliau. Nak di jadikan cerita, whatsapp aku buat hal weh. Whatsapp dari group dapat,dari personal sorang2 xdapat. Patut lah aku whatsapp intan wani takde respond. Xpasai2 kena on wechat pm wani. Yang si intan pulak die da balas tapi aku tak dapat pun msgnya. Sori mek.



Sementara menunggu Cik Intan kita bersiap kiteorang berphotoshoot kat simpang. Pedulikan orang yang lalu lalang. Haha. Mereka bertiga ni memang geng jalan beraya dari zaman sekolah rendah lagi. alhamdulillah kawan sampai sekarang. 20tahun da wehhh.

Bila intan dah sampai maka kami pun berkonvoi la ke rumah ustaz.


Ni gambar kt umah ustaz. Siap makan mempelam colek. Lengkap pakej pencuci mulut. :)


Dah setel rumah ustaz kami pergi beraya sambil melawat sahabat kami,Aus. Semoga cepat sembuh Aus. Singgah umah nenek intan,pergi tumpang solat kat rumah intan then baru pergi ke rumah Yus.


Makan nasi minyak weh. Memang dah lapar sangat. Sampai2 terus makan. Nampak sangat laparnya. Sedap. Thanks kak yus. Makan kuih lepas tu test kamera oppo wani. Gosip2. Lepas tu kami pun pulang ke rumahh.


Tak banyak rumah tahun ni kami serbu sebab masing2 balik rumah mentua. Nampak tak,yang bujang2 ni tinggal kami je. K lah. Nanti sambung lagi.

2 komen:

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

Syawal 2016

July 27, 2016 C i k R e n e x 0 Comments

Walaweh. Syawal nak habis da pun tapi aku baru nak tulis entri blog mengenai Raya. Nampak tak kroniknya nak update blog. *hiks. Ok lah. Selamat hari raya followers & silent readers. Maaf andainya entri2 dalam ni ada menyakiti hati kalian tanpa ku sedari. Tiada niat sebegitu.


Raya aku macam biasa raya di rumah sendiri lagi. Masih tiada lagi scene "Raya tahun ni raya pertama kat rumah saya,tahun depan baru rumah abang" okay,abang sangat. *Contoh . Raya di Pahang. Siapa Team Raya Pahang? Sep sikit. Nama pun raya,tak sah kalau takde sesi bergambar sakan. So jom lah layan gambar.


Kesayangan saya. Abg lee. Akak. Cha. Ma. Cik Renex. Min Ho. *eh. Tahun ni tema warna ungu. Beli kain pasang awal tahun ritu da pastu ikot la masing2 nak wat baju design apa.


Ni masa my BFF datang beraya. Comey sangatt Humaira pakai peplum. Gerammm.


Sini dah jadi port wajib bergambar. Sampaikan member aku yang datang beraya pun nak jugak snap gambar sini. Kita layankan aje. Haha.


Raya kedua. Raya dengan saudara2 & sepupu2. Ni pun dah petang baru pergi sebab saudara tak putus2 datang rumah. Tahun ni cam ramai pulak.


ok.itulah kisah raya cikRenex. Nanti la sambung kalau rajin untuk raya ke 3 dan seterusnya. Haha. Selamat hari raya korang!!!

0 komen:

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)