Laman Kreatif Kluang

Assalamualaikum dan Hai. Hari ni nak share satu tempat yang best bila datang ke Kluang. Aku memang kerap ke Kluang sebab Akk memang st...

Assalamualaikum dan Hai.

Hari ni nak share satu tempat yang best bila datang ke Kluang. Aku memang kerap ke Kluang sebab Akk memang stay sana. Selalu la jugak bawak ma g melawat ke Kluang. Program Laman Kreatif ni baru wujud tahun ni. Mula2 tak banyak lagi,lama2 banyak dah. Sangat kreatif.

Laman kreatif Kluang? APEKAH?


Laman Kreatif ni sebenarnya lorong belakang bangunan. Dekat dengan Taman Merdeka kalau tak silap. Senang je nak cari. Lukisan mural kat dinding bangunan ni sangat cantik. Memang berbakat sungguh artist yang lukis mural ni. Tabik!


Ni antara gambar yang aku sempat bergambar.

Kluang
Latar belakang tu tulisan perkataan Kluang.


Call bos jap nak mintak cuti panjang lagi. Haha

Kluang
Lama tunggu uncle ni siapkan baju raya tahun depan.

Kluang
Ni gambaran sepanjang lorong Laman Kreatif ni. Kiri kanan penuh dengan hasil lukisan mural tangan2 berseni dieorang ni.

Kluang
Kesian cha makan sorang je Asam pedas dan cendol. Huhu

Jdt
Muka tu jangan serius sangat pakcik. Tuang kopi je pun.

Jdt
Semangat JDT. Aummmm

Kluang
Jom mendaki gunung lambak.

Kluang
Yang ni paling terbaru. Ada payung2 kat atas tu. Cantik sangat kan.


Kreatif. Sangat sangat kreatif. So mana2 yang stay berdekatan dengan Kluang boleh la pergi terjah. Untuk wedding photoshoot pun cantik gak ni.



You Might Also Like

22 komen

  1. Replies
    1. InshaAllah pulau kat johor pun cantik2 kan

      Delete
    2. Aah.kat area mersing cntik pulau2 dia.

      Delete
  2. Yup.. Cantik! Kena bayar ke yunk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xkena reen.bila2 je leh g.malam pun boleh sbb ade lmpu. :)

      Delete
  3. Oh! kat Seremban pun ada lorong kreatif macam ini.
    Hasil lukisan kartunis Ujang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti boleh g yg seremban pulak. Kalau kartunis ujang mesti cntik2.

      Delete
  4. BESTNYA!! NI KAT JOHOR KE?? KAT TAWAU ADA BUAT MACAM NI TAPI SATU JE.. TAK BNYAK MCM NI PUN

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah unni.kat kluang johor. Nanti kat tawau mesti bertmbah jugak lukisan mural camni. Tungguuu

      Delete
  5. Cantiknyaaaa yank!! Menarik konsep camni.. Siqah pernah pergi yang kat Laman Seni Seksyen 7 Shah Alam. dah lama dan bila pergi skrg dah tak cantik cam dulu. Huhu.

    paling siqah suka part payung. lawa sangat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang kat shah alam cik renex tak berpeluang lagi dpat g.

      Kannn.part payung tu pling cik renex suka. Payung tu baru lagi. Tu bersih ag payung2nya. Haha

      Delete
  6. Seyes cntikk! waaa.terbaiklah

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum Cik Renex,

    LZ pergi Kluang lebih kurang 5 tahun lepas.. langsung tak terror ronda bandar Kluang.. Bila tengok post ni terasa ingin singgah ke sana.. menarik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam. LZ Kena dtang semula nih. :) bergambar sakan kat sini.

      Delete
  8. Bestnye. Tapi syg jauh benor huhu

    ReplyDelete
  9. Seronoknya.. Cantik sangat lukisan.. Rs macam nk pergi jugak.. Hurmm

    ReplyDelete
  10. cantik ! kota bharu ade satu lorong jugak yg macam ni. kat lantai tu dia buat cam tikar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti lagi cantik ni. X berkesempatan lagi nak ke KB. Nanti kalau cr g,boleh roger2 mek yer. :)

      Delete

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)