Forest City Gelang Patah Johor Bahru.

December 13, 2016

Assalamualaikum dan Hai.


Baru-baru ni Cik Renex sekeluarga telah pergi ke Forest City yang terletak kat Gelang Patah JB. Nak ke sini kami tak tahu sangat jugak jalannya, harapkan waze jer. Yang aku ingat kena ikut lebuhraya Link ke 2 menghala ke Tuas, tapi kena belok ke kiri menuju ke Gelang Patah/Pelabuhan Tanjung Pelepas. Nanti akan ada signboard menuju ke Forest City. Lebuhraya tu masih dalam pembinaan jadi tak siap sepenuhnya tapi kita boleh je lalu untuk ke Forest City sahaja. Mula2 nak sampai tu kami salah jalan. Tengok waze sangat tapi tersilap lorong. Kena patah balik semula. Haha.

Gelang patah
Bila sampai tu memang teruja gila. Sebab cantik sangat2. Orang kata sekarang masuk percuma nanti2 kena bayar bila dah siap sepenuhnya. Tak tahu la betul ke x nya. Kawasan die mesra alam sangat. Hijau. Tenang. 

Gelang patah
Fefeling kat pantai oversea. Seberang sana tu Singapura. Tak pernah lagi jejak ke sana walaupun dulu study kt johor hampir 4 tahun. Entah bila la nak perginya.

Gelang patah jb
Cik Renex memang suka fefeling amik gambar cam gini. Layankan aje.

Gelang patah jb
Bunga merak. Cantik sangat. Kreatif orang yg wat ni. Yang wat ni semua pekerja luar. Memang kreatif amat lah korang ni.

Gelang patah
Sepanjang jalan untuk outdoor. Dalam bangunan ada juga tapi tak sempat nak p tengok. Belakang tu bangunan hotel. Mula2 pelik jugak tengok kereta banyak je kat tempat parking. Orangnya takdelah ramai mana. Rupa2nya ada yang duk menginap kat hotel tu.

Gelang patah
Akak ngan Abg lee tengah merenung masa depan. Sesuailah untuk photoshoot wedding. Hehe

Gelang patah
Cantik!

Gelang patah
Cha ^^v

Layan je la beberapa keping gambar lagi. 
Cik Renex memang suka bergambar. Itu FAKTA. ☺ Selain pemandangan yang cantik,ada jugak replika2 yang dieorang wat. Ada replika ketam gergasi,telur penyu,penyu, hanjing laut. Seronok lah cha and nurina bergambar. Mak Ngah Reen pun join la sekali. Hehe.
Gelang patah
Gelang patah
Gelang patah

Ma lah paling teruja bila dah sampai tu. Sebab ma Cik Renex penggemar bunga. So bila sampai tu memang teruja terus. Takde nya nak melayan anak-anak dia selfie. Yang penting dia p tengok bunga2 yang tanam kat area situ.  Pokok pandan pun ada dieorang tanam. Jadi cantik pulak. 

Gelang patah
Gelang patah
Cantik kan. Boleh jadi macam2 bentuk. Tapi rumput2 hijau tu tak boleh nak pijak. Nanti mulalah ada yang tiup visel. Sabo je la. Haha. Rumput mahal tu agaknya. Tu dieorang jaga betul2. Sayang kalau asyik kena pijak je dengan pengunjung. 


Selesai lah trip ke Forest City. InshaAllah nanti datang lagi. Oh lupa, Cik Renex sempat singgah Johor Premium Outlet . Ada sale anniversary katanya. Tu singgah jap. Nasib jalan x tak jem. Cik Renex ade jugak pergi Puteri Harbour tahun lepas. Tapi tak pernah share kat blog lagi. Kalau ada gambar lagi dalam phone boleh la Cik Renex share. Yang tu pun seronok jugak. Cantik.

Ok. Bai.

You Might Also Like

31 komen

  1. Menarik baca pengalaman cik rennex ke forest city tu. Kalau tak jauh mesti Maznee sekeluarga dah pergi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuti panjang nanti datang la mazni azmi seronok

      Delete
  2. Bestnya cik renex dah ke sini!! Siqah dah lama teringin nak pergi Forest City, Tengok gambar semua cantik lah.. Tapi sayangnya jauh lahhhhh sangat sampai nak ke JB kan.. hope boleh pergi sebelum kena bayar. Hihi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti ambil cuti panjang. Boleh siqah dtg dengan fmly. :) seronok leh selfie banyak2.

      Delete
  3. bestnyaa...cantek gila tempat dia..teringin nak pergi!

    ReplyDelete
  4. teringin nak pergi tapi jauh pulak..balik johor pun tak ke area sana.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti balik johor ,plan datang sini pulak. -☺

      Delete
  5. Cantik2 gambar di ambil.. pandai yg mengambil gambar... Macam seronok je kat sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah lea. Cntik sangat kt sini. Utk amik gambar banyak2 sesuai sgt dtg sini.

      Delete
  6. subahanallah cantiknya view :( nk simpan dalam list

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup unni. sangat cantik..inshaAllah nanti unni pun akan smpai sini.

      Delete
  7. cantik..mcm teringin jer nk kesana..nak duduk gak atas penyu tu..hehe

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. Aah. Dtg la sini jugak bile2 free nti. ☺

      Delete
  9. waaa, bleh masuk list klau nk bercuti ni :)

    ReplyDelete
  10. Cantik. Boleh masuk dlm list nie kalau g johor nnti 😀

    ReplyDelete
  11. Cantik sangat.
    Tengok gegambar cik Renex tu lagilah teringin nak pergi jugak rasanya.

    ReplyDelete
  12. Reen.. Memang cantik tempat ni. Kemas kan? Teringin juga nak ke sana.. In sya Allah bila ada rezeki, akan reen juga terjah ke sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah reen. Cantik sgt2. Nanti ajak fmly dtg sini. Stay kt hotel situ pun boleh.

      Delete
    2. In sya Allah.. Nak dtg ke sana tak tahu le bila lg.. Heh :p

      Delete

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

BANTAL ADA NAMA SENDIRI?

Assalamualaikum dan Hai. Untuk makluman blogger sekalian, Cik Renex ada wat barang dari kraf secara kecil-kecilan. Saja. Dari minat ja...

Hasil Merepek

Ohsem blogger