The Legend Of The Blue Sea

November 22, 2016

Assalamualaikum dan Hai.

Lee min ho

Siapa kenal pelakon gambar atas ni? Smart kan. Lee Min Ho. My favourite hero. 😄Aku sebenarnya takde lah peminat tegar drama korea sangat. Ada cerita2 yang aku minat nak layan,aku layan lah. Lagi lagi kalau hero heroin aku minat. Baru ni layan drama DOCTORS and TWO WORLDS. Dah habis drama tu aku stop tengok jap. Sekali kat facebook ramai share drama baru ni. Memang laju lah aku tengok.

Lee min ho

Drama terbaru. THE LEGEND OF THE BLUE SEA. Lakonan pelakon kacak Lee Min Ho dan heroin cantik Jun Ji Hyun. Akan ditayangkan dua kali seminggu kat tv. Haishh. Dua kali seminggu jer. Puas la nak tunggu episod seterusnyaaa. Huhu.


The legend of the blue sea 

Kisah cinta antara dua dunia la kot drama ni. Hero bercinta dengan ikan duyung yang tersesat kat dunia manusia. Ada lah kisah antara berdua ni yang lawak. Sebab baru tengok dua episod nak bagi review pun takleh lagi. Sinopsis full drama The Legend of The Blue Sea takde pulak nak kreditkan kat blog ni. Tapi memang best cerita ni walaupun baru layan dua episod.



Plot

Sometime during August, 1598, newly appointed governor Dam Ryung (Lee Min-Ho) stays for a night at an inn run by Mr. Yang (Sung Dong-Il). During that evening, Mr. Yang shows Dam Ryung a captured mermaid named Sim Chung (Gianna Jun). Later that night, Dam Ryung releases her into the ocean and, before she swims away, Sim Chung reaches out her hand to Dam Ryung which he briefly holds.
In the present day, Joon-Jae (Lee Min-Ho) is a smooth talking conman with magician like abilities. He works with Nam-Doo (Lee Hee-Joon) and Tae-O (Shin Won-Ho). For their next score, Joon-Jae impersonates a prosecutor and swindles a large amount of money from a wealthy suspect's mother. Joon-Jae then travels abroad and stays at an oceanside resort. Meanwhile, Sim Chung is swept up in a tidal wave and washed ashore near the oceanside resort. She sees Joon-Jae.  - sumber asianwiki



Haish. Melting.


You Might Also Like

17 komen

  1. Ahhhhhh 😍😍 Handsomenya gambar LMH yang first tu 😍 melting tengok. Haha. Suka drama ni. Comel dan mereka padan bersama :)

    ReplyDelete
  2. Lenne suka sangat drama ni! Tak sabar nak tunggu next episode sebab best sangat :D

    Lenne Zulkiflly

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah.cik renex tengok online je.xsmpt tgk kt tv

      Delete
  3. Belum mula lagi kat TV kan??
    Kalau tak salah Mrs. A esok start.
    Wed. & Thursday channel 393.

    ReplyDelete
  4. mek kenal LMH ni. ahaha. suka jugak dia berlakon. cite yg student tu ape namenya. best jugak

    ReplyDelete
  5. den tengok walaupun takminat sangat Lee Min Ho, tapi gilaaaaaaaaaaa comel sangat depa dua orang :') naktunggu next eps tu haih ;;

    ReplyDelete
  6. Lee Min Ho berlakon lagi eh sekarang? OMG! Kne tgk cite ni!

    http://www.fatindays.com

    ReplyDelete
  7. ensem spnjg zmn nie..haha..bru download td sbb trending so nk tgk ap yg best..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang best n lawak drama dia ni mas. Hehe

      Delete
  8. Macam best jeeeeee. Tapi tak sempat nak download lagi :(

    ReplyDelete
  9. Nak tengok drama nie tapi tak tertengok pun.. hehehe

    ReplyDelete

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

BANTAL ADA NAMA SENDIRI?

Assalamualaikum dan Hai. Untuk makluman blogger sekalian, Cik Renex ada wat barang dari kraf secara kecil-kecilan. Saja. Dari minat ja...

Hasil Merepek

Ohsem blogger