Semak Keputusan UPSR 2016.

November 17, 2016 C i k R e n e x 18 Comments





Assalamualaikum dan hai.

Sama pulak tarikh keputusan UPSR lima tahun lepas. Hari ni kan keluar result UPSR? Aku ada sorang sepupu yang amik UPSR tahun ni. Harap dia dapat keputusan yang cemerlang. Ini baru permulaan dik. Banyak lagi cabaran yang mendatang.


Zaman sekarang nak check result senang je. Guna SMS je. Ni aku amik dari web KPM.

Semakan SMS:


Taip UPSR [angka giliran] dan hantar ke 15888

Contoh: UPSR BC001A080 hantar ke 15888




Mana2 ibubapa yang sibuk tak sempat nak ke sekolah dan tak sabar nak tunggu anak balik sekolah boleh lah semak result anak masing-masing guna SMS.

Papepun, tahniah pada yang berjaya dan yg kurang memuaskan jangan putus asa. Ini baru permulaan. Keep it up. Kbai.



You Might Also Like

18 comments:

  1. Adik ipar yg bongsu ambik result hari ni. Berdebor

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah tau result lum IQ. hope die dpt result yg cmrlang ;)

      Delete
  2. Replies
    1. cikgu2 dieorang n makayah pun join debar.hehe

      Delete
  3. Mai pergi sekolah tadi sebab ada tiga adik amik upsr, dua sepupu and sorang adik sendiri, hahaha...banyak sungguh drama air mata padahal dapat keputusan dah comel dh, mungkin ramai yg tak capai target kot td...apapun baru upsr kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh ramai tu yg amik upsr..
      tu lah,ramai yang sedih sbb xcpat target.. nak wat camne kan.dah rezeki stkat tu..suruh dieorang usaha lbih utk PT3 & SPM lak nanti

      Delete
  4. Replies
    1. tu lah ..zaman teknologi semua sekarang ni. :)

      Delete
  5. As salam. Tahniah kpd yg berjaya lulus dgn cemerlang. Kpd yg lulus cukup2 makan tu cuba lagi semasa PT3 n SPM kelak.

    Mohon maaf ye Cik Renex sebab abam kie tag awak utk GA di bawah. Harap sudi join lah ye. Kalau x mampu, x apa.

    http://www.zukidin.com/2016/11/shanghai-fridge-magnet-giveaway-by-jari.html

    ReplyDelete
  6. Sekarang nak semak keputusan senang dah.. Alhamdulillah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah.mana yang xdpt dtg sklh boleh check terus

      Delete
  7. Modern nya! Boleh semak pakai sms je skg. Kalau x dlu g cek kat notice board sekolah je kan

    ReplyDelete
  8. ala..sedih kita..keputusan agak kureng ..haha

    ReplyDelete

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)