Semangat nak berBLOG muncul

October 25, 2016

Assalamualaikum dan Hai.



Kalau ada yang perasan sejak akhir-akhir ni Cik Renex semangat update entri. Kalau tak sebulan satu je post. Sedih. Bukan tak semangat nak berblogging tapi tengok blog yang kita follow dulu semua dah macam tak aktif. Semua dah menyepi dengan dunia blog.Jadi kita macam hilang semangat nak menulis.

Teringat zaman awal2 wat blog, blogger2 main tag2 kuiz. Seronok rasanya. Siap ada bagi anugerah lah. Share anugerah lah. Zaman 2009 2010. Sekarang blogger yang aktif dulu pun dah slow update. Mungkin tak sempat nak update. Busy dengan life masing-masing. Dan mungkin jugak sebab ada Facebook , Twitter , Instagram. Lebih update media sosial tu.


Lepas tu dalam bulan sept,aku renovate blog aku secara besar-besaran. Tukar layout. Tukar header. Tapi still x cantik macam blogger lain. *sigh. Aku cuba blogwalking,cari kawan blogger baru. Alhamdulillah. Akhirnya aku da dapat blogger baru. Seronok baca kisah hidup blogger ni. Dan jeles tengok blog dieorang. Cantik sangatttt.


Bila dah ada geng blogger yang aktif,jadi secara automatiknya kita terasa rajin nk berblogging walaupun sebenarnya takde orang sangat pun baca blog cik renex yang entah pape ni.


Salam kenal & Thank you pada followers baru. marilah kita memajukan dunia blog semula. 


You Might Also Like

12 komen

  1. Semoga semangat nak berblogging tu berkekalan :) hehe

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah semangat tu dah mai..hehe

    Salam kenal ☺

    ReplyDelete
  3. Samalah kawan2 blogger dulu semua dh berenti update dah,rindu juga dengan diorang, tapi skrg dah jumpa ramai blogger ramah lain, semua kawan2 baru...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn..skrg rmai jgk yg blogger aktif.kita kena blogwalking lah mncari. Hehe

      Delete
  4. In sya Allah.. Boleh! Hihihi Reen pun ada masa down juga. Lebih2 waktu otak tepu.. Masa tu nak mengarang pun rasa blur sangat. Hahahaa

    Sebenarnya.. Ramai blogger yang masih active. Cuma.. Bloggers tersebut tak rajin blog walking. Jadi.. Kita tak kenal. Mereka dengan dunia mereka..

    Kadang tu waktu reen cari sesuatu info dan jumpa website atau blog yang Reen tak pernah dengar, Reen akan tengok home mereka. Ada latest update?

    Kalau ada.. Reen akan letak dalam blog list Reen. Reen ni pelupa.. Sebab tu buat blog khas untuk blog list. Senang Reen nak cak cak. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn.ada masa xde ape nak cerita..tepuu je rasa

      cik renex pun sekarang ni dah rajin blogwalking.nak cari geng blogger baru..

      Delete
  5. yeahh! majulah blogging untuk kita-kita aja..haha..sy pun rindu zmn blogging dedulu ..but blogging utk kepuasan sndiri insyaAllah x kn prnh berhnti =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn. Inshaallah.
      Ada blog ni ada la jugak kenangannya bila dah tua2 nanti. Online diary. Hehe

      Delete
    2. Kannn. Inshaallah.
      Ada blog ni ada la jugak kenangannya bila dah tua2 nanti. Online diary. Hehe

      Delete

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

BANTAL ADA NAMA SENDIRI?

Assalamualaikum dan Hai. Untuk makluman blogger sekalian, Cik Renex ada wat barang dari kraf secara kecil-kecilan. Saja. Dari minat ja...

Hasil Merepek

Ohsem blogger