Kisah Air

October 12, 2016



Assalamualaikum dan Hai.

Air. Komponen yang sangat penting dalam hidup seharian kita. Kalau di beri pilihan samada air atau elektrik aku pilih air. Kalau korang?Bukan apa,bagi aku kalo air tiada, kerja seharian kita akan terjejas. Sekarang dah hampir seminggu tempat kerja aku takde air. Tak tahu apa masalahnya. Mula2 dalam bilik tempat kerja aku ada lagi air. Jadinya senang la nak ambil wuduk. Sekarang dah takdeee. Takkan nak ambil wudhuk guna air suling. *sigh


Kalau nak buang air kecil pun kena tumpang tandas lelaki sebab ada sikit air keluar. Tu pun kena pergi berdua. Sorang masuk,sorang lagi duk luar jaga pintu. Nanti tak pasal2 menjerit bila kuar2 tandas terserempak ngan budak lelaki. Haru.


Stress sangat rasa takde air ni. Ingat lagi masa pantai timur banjir besar tahun 2014. Air dengan elektrik confirm dah diaorang stop awal2. Hampir 2minggu kot. Mujur lah sebelum banjir tu dah standby tadah air masak bertong2. Cuma untuk mandi tu lah terpaksa kami ambil air sungai. 😅 Angkut dari sungai pahang letak dalam tempayan. Sebelum jirus dalam tempayan tu kami tapir gune kain dulu. Nasib bilik air gelap, tak nampak la sangat air tu warna kuning Teh ,kalau tak rasenya tak nak guna air tu.


Itu je la nak membebel. Stress takde air ni. Nak minum air masak pun memikir jugak, xlarat nk g tandas sajee.


K lah. Bai.

You Might Also Like

16 komen

  1. Saya pun akan pilih air daripada elektrik. ^_^

    ReplyDelete
  2. Kalau tak de air memang tensen yek.. Air tu penting kowttt.. adeyyy!!

    ReplyDelete
  3. moga Allah permudahkan. Yeah, air lagi penting dari elektrik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari ni masih takde ade air lagi..huuu

      tq awak

      Delete
  4. Air lebih penting.. Memang banyak perkara terbatas dek tak ada air. Dugaan yunk.

    ReplyDelete
  5. Semestinya air lebih penting. Kalau setakat elektrik takde, paling haru pun panas dan tak boleh cas phone je. Tapi kalau takde air, fuhh payah ooo.

    ReplyDelete
  6. untuk org yang suka air mcm i ni memang stress tak ada air sbb semua benda bergantung pada air.

    ReplyDelete

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

BANTAL ADA NAMA SENDIRI?

Assalamualaikum dan Hai. Untuk makluman blogger sekalian, Cik Renex ada wat barang dari kraf secara kecil-kecilan. Saja. Dari minat ja...

Hasil Merepek

Ohsem blogger