Alahai kereta...

October 20, 2016

Assalamualaikum dan Hai.

Hari Selasa baru ni ada kejadianyang tidak disangka sangka berlaku telah terjadii. OMG. Pukul 430 tu macam biasa la ,mood happy sebab da abis kerja. Dengan semangatnya punch card dan terus ke parking kereta.

Tiba-tiba masa nak start tak boleh. Cuak. Panggil Nik mintak tolong. Nik mintak tlg ckgu lain. Dengan pertolongan mereka berjaya jugak kereta aku start. Tu pun sebab dieorang tolak beramai-ramai. Terima kasihh korang. Jasamu dikenang akhir hayat.

Bila dah start tu kena hantar bengkel terus. Kalau mati enjin tak boleh start dah. Masa nak drive ke bengkel tu dalam hati berdebar-debar risau enjin mati tengah jalan. Sampai bengkel ,org tu check cakap bateri dah weak sangat. Tukar la bateri. RM175. Melayang-layang duitt kuuuuuu. Blogger Kak Zie pun problem jugak bateri kereta. kita serupa kak.huhu

Tak pernah niat nak curang taw. Tolong lah sihat selalu.


❤ kbai.

You Might Also Like

9 komen

  1. Ooo bateri la tu.. Dh lama tak tukar..

    ReplyDelete
  2. Hihihi alhamdulillah hanya bateri.. Cuba kalau part lain yang lebih mahal kos untuk baiki..

    ReplyDelete
  3. omaii..x dak kete lg so x tau..klo sy panik dh kat situ..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Panik jugak dah mase tu.mujur ade staf llki yg tak balik ag.huhu

      Delete
  4. Nasib bateri je problem..kalau ejin2 lagi mahal kan... kalau mati tgh jln tak tau da nk apa..hihihi..

    P/S : SALAM SINGGAH :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu pun bengkel suruh overhaul,,tp biar dlu sebab bajet xde.huhu

      Delete

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

BANTAL ADA NAMA SENDIRI?

Assalamualaikum dan Hai. Untuk makluman blogger sekalian, Cik Renex ada wat barang dari kraf secara kecil-kecilan. Saja. Dari minat ja...

Hasil Merepek

Ohsem blogger