Instax 8s FujiFilm

August 09, 2016

Assalamualaikum dan Salam sejahtera.


 

Kita belanja gambar terus sebelum membebel panjang. Kenal tak filem ni? Siapa pencinta tegar instax kenal la filem ni. Mahai woi. Yang ni aku share beli ngan kawan aku. 20keping RM47. Okay la. Murah dari yang biasa. Sekeping filem sama dengan RM2.35. Kalau gambar tak menjadi sila menangis.


 

Kamera ni aku dah beli bertahun2 lamanya. Tapi jarang guna. Sebab apa jarang guna? Macam aku cerita tadi lah,filem dia sangat2 mahal. So kalau masa amik gambar tu pandai2 la setting. Google je tips2 nya.



 

Ni salah satu hasilnya. Akk aku yang amik. Gelap weh. Sebab x menghadap matahari. Tips aku untuk amik gambar yang jelas,biar orang yang amik gmbar tu membelakangkan matahari. Outdoor lagi cantik gambar dari indoor melainkan indoor tu cahaya terang benderang.


Filem ade lagi 10keping. Simpan sampai hujung tahun lah.

You Might Also Like

4 komen

  1. murah la 20 keping rm47, kat kL ni mahu 50 dah, nak cari filem untuk befday qa'id nanti. masa raya hari tu tak sempat beli filem...

    dah banyak kali ambik gambar tak jadi, sama macam filem kodak, bila siap cuci rupanya mata tertutup! hahaha!!

    ReplyDelete
  2. member beli kat lazada kalau tak silap lah. sbab share ngan dia.

    hee.kannn.back to tradisional bila pakaikamera ni.

    ReplyDelete
  3. Bestnya
    gambar tu bole msk frame hias kat wall ataupun meja study (^_^)
    cik kumbang print je gambar
    xde kamera comel mcm cik renex heee (^_*)

    ReplyDelete
  4. aah..gayut dia kat wall cantik..
    beli la cik kumbang. lazada murah2. Hehe

    ReplyDelete

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

Subscribe