Air Terjun Chamang Bentong

Semalam aku ke Bentong. Lama dah plan nak ke sana sebenarnya tapi selalu ade je plan lain datang mencelah. So semalam baru decide nak ke Bentong. Gerak lambat jugak dalam pukul 12lbih dari rumah.

Sebelum pergi bentong tu, singgah Dr. FONE dulu sebab nak beli tempered glass untuk handphone farisha. Kenapa pilih Dr. Fone? Sebab harga kat kedai tu lagi berbaloi dari kedai lain. Hehe. Ikot highway je. Senang cepat dan jalan sedikit lengang. Exit Bentong. Tak lama tu sampai la umahnya.

Mak long tanya nak pergi jalan mana. Nak g Chamang ke? Aku laju je la setuju sebab tak pernah pergi situ. Senang je nak g sana sebab ade orang tunjuk arah jalan. Hahaha. Tapi rasanya memang senang pun sebab ada signboard. Jangan risau.


Masa pergi ni ramai orang mandi2. Bayaran nak masuk sini Dewasa RM2 manakala kanak-kanak RM1. Kat sini ade gerai2 air ,aiskrim ,keropok lekor dan macam-macam lagi.


Ni dia air terjun Chamang Bentong. Subhanallah. Cantik sangattt. Air kat kawasan ni macam laju sikit,agak bahaya la sikit untuk anak-anak kecil.



Untuk kawasan ni macam okay sikit. Landai dan air tak laju. Tapi kami tak mandi pun sebab aku memang jenis tak minat mandi air terjun. Just rendam kaki je. Next time datang bawa bekal makanan baru best sikit.



Jambatan gantung yang separuh je aku jalan. Tak berani sampai ke hujung. Haha.



Next time kena repeat datang lagi.

4 comments:

  1. ishh, tempat dating IQ dengan husband dulu ni, haha! rindu nak gi chamang...

    kalau time tetiba hujan jangan main sana, nanti kepala air turun, tempat wanted tu...

    jambatan tu kalau IQ pergi tengah, IQ sengaja goyangkan..hikhikhik

    ReplyDelete
  2. Kalau g sana mesti flashback kisah dating kan.hehe

    Reen xberani nak naik sampai tengah.suku je.

    ReplyDelete
  3. Mak ehem ehem ehemm? So bila nak makan nasi minyak akak dengan ehem ehem ehem ehemmmmm ni? hahahaha. perghhhh lawa gila arrr waterfall ni. perghh perghhh!

    ReplyDelete
  4. saborrr...
    hahaha..jom g dik air terjun ni..

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen dan pendapat anda.