Diy project #1 Instax Film

November 19, 2014 C i k R e n e x 2 Comments

Haloha. Bersawang blog katanyaaaaa. Moh ler kita bersihkan sawang2 ni. Lama sangat tinggalkan blog kan. Hari ni aku nak cerita mini project DIY. Siapa sini suka dengan kamera Instax? Sila angkat tangan. Kite geng.

Sebelum ni aku letak filem2 instax ni dalam album. Takpun aku tampal kat almari baju bajuan aku tu. Tapi jap2 terjatuh la apa la. Rimasss aku. So,pk punya pikiaq akhirnya dapat idea.

Kita gantungkan ajer instax film tu kat dinding dalam bilik aku tu. So setiap hari boleh tengok. Dan pada masa yang sama akan mencantikkan bilik aku. HAHA.

Senang je nak watnya. Sangat mudah. kalau takde klip utk klip filem tu,apa susah. Pergi ke Mr D.I.Y yang berhampiran ,macam aku pergi DIY temerloh jer,macam2 jenis design ade jual. Dia dijual sekali ngan tali,so senang la. Harga pun murah dalam RM2.50 - RM4.00.

So.taraaa.ni hasilnyaaa...

2 komen:

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

Keychain Felt Art

November 05, 2014 C i k R e n e x 2 Comments


Assalamualaikum dan Selamat Pagi. Tak terlambat lagi rasanya nak ucapkan Salam Maal Hijrah dan Selamat datang Bulan November. hmm, tak lama dah kan nak masuk tahun dua-kosong-satu-lima. Cepatnya masa berlalu. Masa berlalu dengan cepat atau kita yang biarkan masa tu berlalu begitu sahaja?Fikirkan. 


 Ok lah,sebenarnya entri ni up satu gambar keychain Felt lagi. Untuk pengetahuan mereka yang membaca belog guwa ni, guwa ada buka bisnes jual Keychain Felt dan Bubble talk. Tapi kecil-kecilan sahaja tapi boleh la untuk sekadar suka-suka.





ni contoh keychain felt yang guwa dah buat untuk Ieya.
Couple keychain guwa bagi nama.
harganya satu RM4.50 sahaja.
Maksimum huruf 6 huruf.
boleh COD di kawasan Triang,Temerloh,Mentakab dan Bandar Bera.


Kalau nak tengok contoh lain boleh g follow instagram guwa di @bycikrenex
Nak order boleh whatsApp 0177944891 atau pm di Facebook Cik Renex



thanks. <3 font="">


2 komen:

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

Keychain Felt

September 23, 2014 C i k R e n e x 2 Comments

Assalamualaikum Lama tak update blog oiii. Entah kenapa niat untuk menjadi blogger tegar makin lama makin teruk. Mungkin takde apa yang menarik nak diceritakan? Maybe. Ok lah.hari nak share sesuatu. Aku sekarang tengah bizi menyiapkan tempahan keychain dari kain felt. haaa,mungkin ini salah satu sebab aku jarang update blog sebab sibuk menjahit. Hehehehehe.






Ok la,kembali ke topik asal. Keychain felt. 
Pernah dengar kan? Kalau tak pernah dengar tengok je la gambar aku letak ni.


ADa sesiapa yang berminat nak order? Boleh la whatsApp /sms ke no 013-7491105. (Sebarang call tak dilayan.hahaha) 


Harga murah je. Satu hanya berharga RM4.50. Kalau nak tambah perkataan lain or corak lain,makanya harga akan di tambah sikit lah.. nak tengok contoh boleh pergi follow Instagram @4ubycikrenex

Ok?thanks.

2 komen:

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

Taman Air Temerloh weh!

August 28, 2014 C i k R e n e x 4 Comments

Sabtu baru ni Cik Renex bawa budak kecik sorang tu merasmi tempat baru kat Temerloh. Mula2 macam tak percaya masa ade orang share gambar2 kat Fb fanpage Temerloh tu. Dalam hati terdetik 

*eh yeke Temerloh nk wat taman gini,tak percaya lah.*

Tapi bila guwa lalu lalang depan kawasan tu baru la percaya sebab nampak dah depan mata. Si farisha mula la tak sabar tunggu siap taman air tu.

So,bila dengar dah buka aku pun pergi la tempat tu.Aku tak pasti nama dia apa. Taman Air Kubang Gajah? Temerloh Waterpark? Taman Air Mini Temerloh?

Boleh la tahan seronok untuk budak2 main air sampai bibir jadi biru pucat. Untuk dewasa2 ni kalau teman adik or anak boleh la kot. Macam aku,keseganan aku tahap maksimum nak bermain2 air disitu, kang tengah shiok mandi tiba ade orang kenal tegur. Mana nak sorok muka. Tak pasal2 aku  berendam dalam air tak timbul2.

Oh yer, Masuk hanya RM8 untuk kanak2, dewasa RM10.
Kalau tak mandi  kena bayar RM1.

So ,marilah kita memeriahkan tempat tu. Bagus la siapa cadangkan wujudkan taman air ni sebab temerloh takde tempat rekreasi yang best,ade ni tahan sikit. Huhu.

4 komen:

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

Nasi Ambeng,tahukah anda?

July 14, 2014 C i k R e n e x 3 Comments

Selamat berpuasa semua blogger. Oklah,topik utama hari ini adalah juadah berbuka puasa. Elok sangatlah kan, tengah2 hari cam gini cakap sal makanan. Makin bernyanyi riang isi perut aku. :) Apa juadah pilihan korang? Mesti tergambar ikan patin tempoyak,ikan bakar,sate,nasi ayam,murtabak,kuih akok,air macam2 perisa dan macam2 lagi. Perghhhhhh. Menyelerakan bukan?

Minggu lepas aku g Kluang,so menu utama yang aku cari adalah Nasi Ambeng. Siapa tak tahu nasi ambeng tu ghuper dia macam maner? Sila angkat jari telunjuk.. hehehe. Nasi ambeng ni makanan orang jawa. Aku kan da 4 taun duk Johor, nasi ambeng ni memang jadi pilihan utama. Nasi ambeng ni macam2 hado dalam die,ada nasi putih,ayam,meehun,sayur,tempe dan macam2 lagi.

Meh aku tunjuk gambar Nasi Ambeng. Sila jangan meleleh air liur yer. Menu ni memang superb. Hikss, gambar sumber ihsan dari google.

3 komen:

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

Tempahan bubble talk wehhh

April 03, 2014 C i k R e n e x 0 Comments

Assalamualaikum dan selamat pagi. 

Masih ada lagi ke yang baca blog aku ni. Kalau tengok dari statistik kat nuffnang tu alhamdulillah la masih ada lagi yang terjah blog ni. Tapi tu la,salah diri sendiri jugak sebab jarang update. Jap jap jap, dah 3 April ke weh?? Serius,cepatnya masa berlalu. *sigh

Ok la,motif utama entri ni ada lah nak promote bisnes yang aku wat ni. Bisnes lah sangattt. *tangandibahumatakeatas* . Sebenarnya hobi ni bermula dari kawan aku. Dia minta tolong wat kan bubble talk untuk wedding dia,so aku pun wat la research sal benda alah ni. Trend sekarang, kahwin or tunang ke mesti ada tempat yang dinamakan photobooth. Kat situ nanti akan di letak meja,ada guest book untuk korang tulis ucapan untuk pengantin, ada bubble talk or props untuk bergambar.

So,siapa2 yang nak order bubble talk mari lah order dengan gua. Gua wat handmade,takde print2 bagai ni. Harga pun murah ajoo. Sekeping Rm2.80. Kalau order banyak,gua akan bagi diskaun yang menyebabkn korang lompat bintang. Eh. Yang duk jauh2 tu xpe gua boleh pos laju mana yang dekat area Bera, Temerloh, Jengka gua boleh bagi by hand je. Okay.

Kalau nak order,
boleh PM gua kat Facebook http://www.facebook.com/bycikrenex
xoxo

0 komen:

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

Alhamdulillah. Terima kasih nuffnang!

January 17, 2014 C i k R e n e x 1 Comments


Assalamualaikum dan hai


ALHAMDULILLAH.
DUIT NUFFNANG DAH DAPAT.
Walau pun tak beribu riban cam blogger lain tetap bersyukur dapat jugak. Hasil penat lelah merepek kat blog merepek kesayangan aku ni. Ahakss. Ni cek ke tiga yang pernah aku dapat dari nuffnang. Thanks nuffnang! Siapa cakap blog ni buang masa jer. Kalau betul2 bersunggug blog, memang boleh menjana pendapatan. Cuma aku ni je la malas nk update.

Lepas ni kena rajin up kan traffic visitors. Kena rajin hupdate. Tapi tak taw nak hupdate apa.

Haha. #kbye

1 komen:

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)