cuba jadi magnet cinta kasih

June 17, 2011 C i k R e n e x 3 Comments

salam 1 malaysia semua.hari ini sangat indah bukan.setiap hari adalah hari yang paling indah bukan


aku ada tengok rancangan Dr Fadhilah Kamsah dekat astro oasis hari tu.aku tak ingak topik apa perbincangannya tetapi mengenai JODOH.huu.tu aku semangat nak tengok sampai tak tukar channel lain.Dr ada la share mengenai jodoh2 ni.beliau cakap jodoh itu sebenarnya dekat je dengan kita.bukannya jauh pun.ada dekat2 ngan kita cuma kita tak perasan.atau mungkin kita terlalu fokus kepada yang jauh.


Dr ada la juga share mcam mana nak cepat dapat jodoh.Beliau suruh kita jadi MAGNET CINTA or Magnet Kasih. supaya orang sentiasa senang dengan kita,sentiasa kasih dengan kita. kita juga perlu sentiasa get ready bila pergi kemana-mana.ini kerana jodoh tak tentu masa datang kan..:)


Dr Fadhilah Kamsah juga ada pesan suruh kita buka minda dan hati.baru kita boleh get ready untuk memberi dan menerima kasih seseorang.kita juga kena memaafkan semua kesalahan orang baru hati kita sentiasa ready.



point tulis pasal ni??saja2 je...:3



till then.cik renex.

3 komen:

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

KL Gangster time

June 15, 2011 C i k R e n e x 0 Comments

ini sambungan entry pergi ke kuantan tu.wa pergi sana menyelam sambil minum air.bukan air sungai tapi air tembikai susu.hehe.:) wa pergi nonton KL GANGSTER.wa cakap lu.


ini movie,wa boleyh bagi tiga satu per dua star.haiya,itu sudah cukup manyak maa..overall movie ni OK.ganas2 gangster itu adalah kan n lawak2 pun ada sebab ada si ZIZAN raja lawak tu.movie ni pun banyak mesej la.takde la cerita zero je kan.yang aku boleh nampak movie ni,ada mesej Persahabatan. persahabatan antara MALEK n AJIT(aku tak ingat ejaan nama dia).bila Malek ada masalah,ajit confirm datang tolong even before ni dieorang laing geng. Persahabatan Malek n Fadil (Abang Dil) pun sangat2 kuat.

Nilai kekeluargaan pun ada juga antara mak n anak. Walau sejahat mana pun anak,mak tetap sayang anak tu.Nilai kesungguhan untuk mencapai sesuatu.Macam Shark sanggup bunuh King sebab nak dapatkan geng tu,padahal King tu ayah tiri dia.tapi nilai ni tak patut untuk dicontohi..hehe.uish,da mcam wat jawapan untuk KOMSAS SPM je.bentuk soalan-apakah nilai dan pengajaran kita perolehi dari cerita ini??,,hehe,,


tetapi yang tak bestnye,cerita ni sekejap sangat,satu jam setengah jam je kot..aish..tetapi cerita ni memang best la.thumbs up untuk Aaron Aziz,Shamsul,Zizan,Adi Putra,Ajit,Kings n semua2 la.Lawak Zizan dalam cerita ni memang besh.semua orang gelak bile die wat lawak je,hehe..Si gangster ajit tu pun lawak,cara cakap pun buat aku gelak.


Kelainan cerita ni,heroin tade,yang ado hanya Hero,Aaron Aziz(Seth Tan :] )Aaron dalam cerita ni memang macho habis la.kalau gaduh pun steady je.badan die memang tough la..sama macam Adi Putra.lari pun ada style.hehehe.bila tengok movie ni rasa macam boleh wat satu kesimpulan - Rokok dan Gangster tak boleh dipisahkan. sebabnya selepas gaduh je,confirm melekat rokok kat mulut,macam Adi Putra tu,cakap sambil letak rokok kat mulut.huuu..maybe tu style kot. ingatlah ROKOK MERBAHAYA UNTUK KESIHATAN.


kerepek:masa tengok cerita ni,ada orang ambil seat kitaorang,macam s*** je kan.rasanya satu geng kot,sebab penuh satu baris untuk dieorang.naseb baik lu orang lelaki.kalau tak dah lama wa bising2 kat situ.huhu.tak pun wa panggil abang Malek stlekan lu owang.tak pun wa panggil Big Brother Dil.huhu.time aku tengok tu memang penuh hall tu.


till then.cik renex.

0 komen:

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

Jom Cari Kerja Kolej Komuniti

June 15, 2011 C i k R e n e x 2 Comments

assalamualaikum dan salam satu malaysia.selamat datang kepada semua yang sedang baca blog cik RENEX ni ye.aku sangat menghargai kesudian kamu semua untuk membaca bingkisan merepek ini.aku rasa ayat aku macam terlebih skema lak kan.huuu..

oh ya,update kali ni aku nak menceritakan tentang kejadian aku di kuantan.kejadian yang dah lapuk.hari jumaat yang lalu aku pergi kuantan.sebabnya untuk menghadiri program jom cari kerja anjuran kolej komuniti kuantan dan job malaysia azam 1kerja.so memang semangat la aku pergi dengan member aku.

bila sampai sana aku dah cuak dah.ye la,orang lain aku tengok semua pakai skema.yang lelakinya cukup smart dengan kemeja n tie,yang aweks2 lak pakai baju kurung.aku ngan member abis pakai sempoi je.pakai seluar jeans je.tapi nak wat cam ne kan,redah je la...


pergi sana usha2 lar jawatan kosong.tak banyak sangat la yang sesuai ngan bidang aku ni.yang banyak nak dalam engineering.kalau chemical engineering okay la jugak,ada chance juga nak apply,tapi yang ado hanya mechanical engineering.berbulu je aku bace iklan vacancies tu.huh!


so as a result,,drop resume je la aku yang mana patut.kalau ada rezeki,ada la kan.




till then.cik renex.

2 komen:

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)