Hangus semuanya okeh

December 17, 2011

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia.



Selamat pagi semua bloggers dan yes,hari ini hari sabtu tapi aku still kerja.Biasa la,kalau dah kerja dengan Swasta memang kena kerja la hari Sabtu kan.Tapi ok la sebab boleh balik kerja jam 1 petang.HEHE.Semalam aku tengok blog aku agak ramai orang datang lawat sebab bila check kat nuffnang memang meningkat secara mendadak unique visitors nye.Suka suka suka.nanti lagi banyak dapat buffered dari nuffnang.:)


Okay la.hari ini,aku nak habaq satu kejadian yang berbahaya dirumah aku yang terjadi semalam.Aku balik kerja jam 5 dalam 530 tu aku selamat sampai kerumah.Macam biasa,rest2 jap mandi,solat pastu minum petang.Masa tengah minum2 petang tu,aku masuk bilik sebab nak charge battery laptop.Da pasang2 semua plug n then aku continue semula makan.



Siap2 makan masuk bilik sebab nak ambil handphone kan.Tetibe,aku bau something!bau yang sangat sangat hangit(bukan panggilan hangit Hot FM ye).AKu terus je switch on lampu,n tgok2 wayar2 charger laptop aku dah hangus.aku apa lagi,dengan sepantas kilat switch off plug n then cbut semua dari laptop.




PEHHHHH.Ini kali kedua jadi macam ni.Before ni hangus kat tempat lain.Memang la yang terbakar ni sedikit je,tapi still membahayakan.Tak pasak rumah aku terbakar nanti.Takpu laptop aku ni akan terbakar dan boooomm meletup.


Ini la padahnya bila beli charger yang separa ORIGINAL.Aku tak tahu nak cari yang betul2 ori macam mana,rasanya ini dah mahal da pun.Kalau ada readers yang tahu charger2 laptop Acer yang murah dan berkualiti,boleh la habaq kat aku yer!tak leh aku hidup takde laptop.Hari2 ku akan suram tanpa on laptop!adoiii.Seperti keluar rumah tanpa mengenakan eyeliner.HaHAHA.(macam takde perumpaan lain dah kan)



You Might Also Like

2 komen

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

BANTAL ADA NAMA SENDIRI?

Assalamualaikum dan Hai. Untuk makluman blogger sekalian, Cik Renex ada wat barang dari kraf secara kecil-kecilan. Saja. Dari minat ja...

Hasil Merepek

Ohsem blogger