lady bos...

January 27, 2011


entry kali ni nk share about my boss.lady boss.hem.minggu ni memang minggu yang memaLangkan sebab aku asyik kena marah je.buat tu salah.buat ni salah.semua tak betul.ada je yang tak kena.

mula2 kena tegur sal popcard a.k.a tanda harga barang pada barang takde.die ciap cakap"customer da ramai tanye harga,,nape u tanggal popcard tapi tak letak semula??"

aku lak,terpinga-pinga la,dah la die masuk ofis terus hamun aku,da la aku duk depan pc time tu.aishh..sabar je la.

aku pun jawablah.."HQ suruh tukar harga,tapi dieorang tak tukar ag,sebab tu sy tak tmpal harga lagi,popcard tu bukan sy yg tanggalkan.sy tanggal yg tukar harga je"

pas tu die marah lagi.."u da tau id n pasword nk tukar kan?nape tak tukar je..?" pas tu die blah..

aku lak?da wat muke bengang,da la dalam office tu de ramai staff lain jugak,,hemm,,suka sangat sembur org mcm tu..takkn aku nk tukar harga,,nti kantoi ngan HQ sebab g pandai2 tukar harga lock,,nti kena marah lak ngak ms chia HQ.


pas tu ,,kena bising sal harga buah LOKAM la,,pasal harga air la,pasal tu la,,pas tu pasal harga biskut laa..semua nk sembur..mcm semua tu aku sengaja wat salah..dan macam semua tu salah aku.bukan salah akuuu pun okayyyyyyyy...

titik!


memang payah nk puaskan semua hati orang.dan bila kerja makan gaji,,memang macam tu.lumrah kan.die bos kita ni sape je laaa..terpaksa la..

tapi aku memang anti ngan orang "MOODY" ni..memang pangkah okay,bukan ape,cuma aku rase org mcm tu tak adil melayan org lain..


selagi aku boleh sabar ngan kerja ni,aku akan sabar,,dalam dunia ni takde kerja yang senang kan.yang penting kita pandai bawa diri dan tabah ..

kadang-kadang aku jeles tengok member2 aku yang kerja berkaitan ngan chemistry,,bila la agknya rezeki aku kan..


teringat msg dari seorang kawan aku ni

"teruskan berdoa,,moga ko dapat apa yg ko impikan..sentiasalah bersangka baik dengan-NYA.,,"

"bukan ko tak dapat apa yang ko inginkan,cuma ianya mungkin "TERTANGGUH" or ada something yang lebih baik dalam perancangan-NYA utk ko..yakin la k..."


bila dpt msg mcm tu,,baru la leh positif ckit.tipu la kalo ckp aku tak teringin nk kerja dalam lab semula.nak weh..takpun kerja yg berkaitan apa yg aku bljr kat slama 3thun lebeyh tu..nk juga aku aplikasikan n curahkan semua yg aku belajar tu..tp tu la..bak kata kwn aku tu,,sbr n yakin dengan tentuan-Nya..

insyaALLAH..

You Might Also Like

2 komen

  1. hukhuk sianye die..x pe lah..nak wt cm ne..keje lah dulu..nanti ada lah rezeki kamu..berdoa saja ok....

    ReplyDelete

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

BANTAL ADA NAMA SENDIRI?

Assalamualaikum dan Hai. Untuk makluman blogger sekalian, Cik Renex ada wat barang dari kraf secara kecil-kecilan. Saja. Dari minat ja...

Hasil Merepek

Ohsem blogger