lelaki period?tak logik kan?

December 09, 2010

hai hai blog.aku update ag.hujung tahun baru rajin update kan.kecian kat blog aku..hari ni aku nak cerita pasal haid.H-A-I-D.eh,ini bukan cerita yang memalukan atau lucah,,haid adalah perkara normal yang akan dialami oleh seorang perempuan yang dah akil baligh..kalau lelaki period tak logik kan..tu kes pelik bin ajaib..ghee...

okeylah.sebenarnya nak share sal haid.wanita-gadis-perempuan-anak dara- tahukah anda bila kita haid kita sebenarnya kehilangan banyak darah iaitu satu hingga dua auns.dua auns tu means suku hingga tiga suku cawan.darah yang keluar tu lak ada zat besi dan sel mati dan lendir.so thats why la bila kita period,kita cepat rasa penat sebab zat besi hilang..oooo..so bila kita tengah haid tu,makan banyak makanan yg ada zat besi .jangan gigit besi sudah la yee..huhu..

bila tengah period ni,perempuan ni cepat marah,so lelaki-lelaki kat luar ni jangan nak cari pasal ngan perempuan bila mereka tengah off day tu..tak pasal-pasal dapat cop bodyglove free kat pipi..


ada berapa MITOS sal haid/period ni.korang pernah dengar tak.meh cik renex nak share ape yang renex tau k.

PERTAMA
bila tengah period,kita tak boleh potong kuku..kalau TERpotong jugak kena simpan kuku tu,bila nak mandi wajib kena alirkan kuku tu masa tu.-betul ke??

KEDUA
bila tengah period,kita kena simpan rambut yang gugur.aduh,,rambut aku ni dah la banyak gugur,nak kutip2 la semua2 tu ea??betul ke??

KETIGA
bila tengah period,kita tidak boleh minum ais.kalau minum ais nanti darah akan keluar lagi banyak..betul ke??aku percaya kot yang nii..sbab dulu mase aku period aku perkena ABC,perghh,,mmg banyak keluar beb,,dengan sengugut lagi.lengkap pakej bila minum ais..huhu..

KEEMPAT
mitos keempat ni aku suka.orang dulu2 cakap,bila kita tengah period n then kita terKANTOI or terBOCOR or terNAMPAKkan darah kita kat seluar or baju,n then ada lelaki nampak,,lelaki tu akn jadi suami kita..huhu.,i loikee,,kalau akim af7 ternampk kat aku nye,so he'll be my husband ea?haha..


akim mase kat kluang parade:)



itu hanya mitos3 sahaja.jangan biarkan diri anda diselubungi misteri.

k lah.itu ajaaa,,cik renex nak off da.chow bedaahhh(pinjam jap ye KAK B-trademark KAK B,dj suria fm)


You Might Also Like

3 komen

  1. ahha yg keempat tu mira 1st time dgr :)

    ReplyDelete
  2. eh bile akim dtg kluang ni? ahh jeles2..

    ReplyDelete
  3. twinkle : hehe..baru dgr eh..info baru ni..hehehe

    nadia : lame da akim dtg kluang..heee

    ReplyDelete

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

BANTAL ADA NAMA SENDIRI?

Assalamualaikum dan Hai. Untuk makluman blogger sekalian, Cik Renex ada wat barang dari kraf secara kecil-kecilan. Saja. Dari minat ja...

Hasil Merepek

Ohsem blogger