dah la jatuh..kena timpa tangga lak..

December 22, 2010

"sudah jatuh ditimpa tangga"

korang pernah dengar pepatah tu.tu yg jadi kat aku mase g holiday ngan fmly aku ke johor.

so lets pictures tell everything..

kejadian pertama

kereta rosak kat air hitam johor.mula2 enjin tak leh hidup so kena tolak ketepi kereta.bayangkan empat orang perempuan tolak kereta.thanks god coz ada yang sudi singgah nak tlg..
as a result,kereta kena masuk bengkel,ahad baru leh amik..bayangkannn...tak pasal2 kena call sepupu tlg jemput kat air hitam tu then bawa g umah akak..aisshhh..



kejadian kedua

lokasi : plaza tol yong peng (U)

elok2 je kereta tengah tunggu turn nak bayar tol,tiba2 kena sondol dari belakang.sabar je la kan.nasib baik takde cedera pape cuma ma je kena luka ckit kat bahgian mulut..salah kereta saga tu sbb sondol dari belakang kan.bile dah langgar kereta aku automatik jgak la kereta aku kedepan jugak n terlanggar la kereta Kenari kat dpan lak.nak tak nak driver india proton saga tu kena bayar ganti rugi la utk dua2 kereta..so masuk la workshop lagi kereta utk second time...lepas sejam lebih baru siap kereta.banyak tol dugaan kannn..



maybe everything happened with good reasons.insyaallah..i hope so 

You Might Also Like

0 komen

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

Subscribe