Friday, December 10, 2010

hei hei.aku kembali mengupdate blog kesayanganku ini sambil ditemani jobmalaysia.aisshh..baik lah,hari ni aku nak share lagi something ngan korang yer..iaitu 5 fakta cinta yang perlu kamu-kamu tahu.lima je okay.bukan banyak pun.huhu,,


jom kita mulakan dengan fakta pertama,

"lelaki dikatakan lebih mudah terpengaruh dengan hubungan cinta cintun di dalam internet.so,no wonder la kan sekiranya kita nampak lelaki ni dengan senang hati menerima pelawaan gadis-gadis untuk bersembang.contohnya chating kat YM ke,facebook ke,myspace ke,,skype ke..kan?"


fakta kedua lak "jangan terkejut jika anda tahu sebenarnya gadis juga sebenarnya terdorong untuk memiliki lebih dari seorang kekasih,,huhu,bukan hanya lelaki je yang ada niat macam tu.."


fakta seterusnya adalah "seorang lelaki boleh jatuh cinta dengan gadis yang baru ditemuinya hanya dalam masa tiga minit" wah,sungguh HEBAT..patutla lelaki ramai yang propa..huhu,,nasib baik ada empat column untuk diisi kan..


fakta keempat adalah "lelaki memang tak suka mengingat tarikh-tarikh penting dalam hidup mereka even besday awek sendiri,,"so awek-awek jangan lah sentap lak bila dieorang tak ingat tarikh penting contohnya annversary ke,besday ke,,boleh je kan kita tlong ingatkan si lelaki trsebut.


fakta terakhir iaitu fakta kelima"kadang-kadang pasangan kita akan menipu atau berbohong spya dapat cover kesalahan yang mereka wat.." tipu sunat la kononya kan..tapi sebenarnya terus terang itu lagi baik bagi menjamin kesucian sesuatu perhubungan itu.cehwaah,,ayat tak leh blah kan..tapi serius k,jujur itu sangat penting bagi memastikan graf relationship kita always menaik jew,bukan graf menurun k..



k lah,itu aja,nanti aku share info lain lak ye.chow bedahh...:)


Thursday, December 9, 2010

mari2 sini kawan-kawan..cik renex nak share sesuatu info.info ni bukan cik renex cipta sendiri,tapi cik renex baca dalam majalah.credit to remaja;)

saja letak gambar ni.pic taken by him(si jejaka)


info pertama

"tahukah anda bahawa mata kita berkelip setiap hari puratanya adalah 144oo sehari"

wah.banyaknye la kan kita berkelip.korang pernah tak kira berapa kali mata berkelip..jom kita kira nak?hehee..satu dua tiga empat lima enam........14400.okay!cukup.huuu


info kedua

"percaya tak?secara puratanya mata kita berkelip sebanyak tujuh kali seminit semasa tengah menghadap komputer ke,laptop ke,notebook ke"
percya ke tak?jom try test..tapi aku da test,lebih dari tujuh kali ni..korang pun try laa..

info ketiga

"tahukah anda bahawa purata rambut diatas kepala kita adalah 100000 helai..banyak kannnnn??

ada sesiapa nak cuba buktikan info ni dengan mengira rambut sendiri sekarang??kalau ada yang dah pernah kira rmbut tu,tahniah aku ucapkan..tapi jangan la yang ada sehelai dua rambut je.eh!upin ada sehelai je rambut??cam mana..




itu sahaja la dari cik renex.info hari ni..

credit to - remaja!
hai hai blog.aku update ag.hujung tahun baru rajin update kan.kecian kat blog aku..hari ni aku nak cerita pasal haid.H-A-I-D.eh,ini bukan cerita yang memalukan atau lucah,,haid adalah perkara normal yang akan dialami oleh seorang perempuan yang dah akil baligh..kalau lelaki period tak logik kan..tu kes pelik bin ajaib..ghee...

okeylah.sebenarnya nak share sal haid.wanita-gadis-perempuan-anak dara- tahukah anda bila kita haid kita sebenarnya kehilangan banyak darah iaitu satu hingga dua auns.dua auns tu means suku hingga tiga suku cawan.darah yang keluar tu lak ada zat besi dan sel mati dan lendir.so thats why la bila kita period,kita cepat rasa penat sebab zat besi hilang..oooo..so bila kita tengah haid tu,makan banyak makanan yg ada zat besi .jangan gigit besi sudah la yee..huhu..

bila tengah period ni,perempuan ni cepat marah,so lelaki-lelaki kat luar ni jangan nak cari pasal ngan perempuan bila mereka tengah off day tu..tak pasal-pasal dapat cop bodyglove free kat pipi..


ada berapa MITOS sal haid/period ni.korang pernah dengar tak.meh cik renex nak share ape yang renex tau k.

PERTAMA
bila tengah period,kita tak boleh potong kuku..kalau TERpotong jugak kena simpan kuku tu,bila nak mandi wajib kena alirkan kuku tu masa tu.-betul ke??

KEDUA
bila tengah period,kita kena simpan rambut yang gugur.aduh,,rambut aku ni dah la banyak gugur,nak kutip2 la semua2 tu ea??betul ke??

KETIGA
bila tengah period,kita tidak boleh minum ais.kalau minum ais nanti darah akan keluar lagi banyak..betul ke??aku percaya kot yang nii..sbab dulu mase aku period aku perkena ABC,perghh,,mmg banyak keluar beb,,dengan sengugut lagi.lengkap pakej bila minum ais..huhu..

KEEMPAT
mitos keempat ni aku suka.orang dulu2 cakap,bila kita tengah period n then kita terKANTOI or terBOCOR or terNAMPAKkan darah kita kat seluar or baju,n then ada lelaki nampak,,lelaki tu akn jadi suami kita..huhu.,i loikee,,kalau akim af7 ternampk kat aku nye,so he'll be my husband ea?haha..


akim mase kat kluang parade:)



itu hanya mitos3 sahaja.jangan biarkan diri anda diselubungi misteri.

k lah.itu ajaaa,,cik renex nak off da.chow bedaahhh(pinjam jap ye KAK B-trademark KAK B,dj suria fm)