wasiat dari anak dara..

April 01, 2010


kamu semua pernah tengok cerita ni?of course la pernah tengok kan.bagi sesiapa yang duduk rumah tak kira la rumah papan ke,rumah teres ke,kondominium ke..asalkn korang ada televisyen confirm2 korang pernah tengok cerita ni kan."Wasiat Anak Dara".

cerita yang lawak dan penuh dengan pengajaran.sangat sedih bila sudah part2 ending..biasa la cerita melayu..mula2 cerita best.lawak2..part tengah2 ada konflik..part last2 dah sedih2 da..cerita ni mengisah 4 orang adik beradik.3 orang tu duduk KL , yang sorang je stay ngan Tok Mak dia.Tok Mak tu dalam cerita ni emak dieorang la.ketiga2 anak yang dah berjaya kat KL tu macam dah lupa daratan..ye la  orang da kaya..mana la nak balik kampung kan..ish2..pas tu bila dengar ada bacaan wasiat,baru masing2 nak balik kampung nak jenguk mak mereka...pas tu ada la scene2 yang sedeyh n lawak lagi..endingnya,ketiga-tiga anak dara tu da insaf..da tahu jalan nak balik umah sendiri kat kampung.baru nak jenguk2 tok mak mereka tu.


bila tengok cerita ni.aku risau sangat.minta dijauhkan sikap macam tu.even kita dah berjaya,kita jangan lupa jasa mak ayah kita kan.kita berjaya pun sebab mereka.kalau la mereka tak de..tak denya kita akan dapat belajar,makan minum dengan sempurna.jangan la jadi macam si tanggang atau 3 orang anak dara dalam cerita ni.

sama2 la kita berdoa supaya tak jadi anak yang lupa daratan dan derhaka pada mereka.


aku rindu kat ma abah..huuuu..:(

You Might Also Like

6 komen

  1. saya tengok :)
    leez kan anak yg paling baik. hehhe. harap2 saya pn mcm dia. tknk lah jadik mcm kakak2 die. pentingkan diri. nk harta baru balik kg. ish3.

    ReplyDelete
  2. yupz!!
    tgk crita neyh..
    mmg gelak habis laaa...
    kdg2 mgkin part2 tuh dorang spontan...
    mmg lawak..

    ReplyDelete
  3. syuE : tol2..jadi la mcam leez..tp last2 kakak2 dia da mnyesal kan..

    ReplyDelete
  4. ain : ain g tgok kat youtube,,=]

    ReplyDelete
  5. adreynieelisya : banyak yg spontan kan..dieorang pun gelak ngan lawak dieorg tu..hehehe..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

BANTAL ADA NAMA SENDIRI?

Assalamualaikum dan Hai. Untuk makluman blogger sekalian, Cik Renex ada wat barang dari kraf secara kecil-kecilan. Saja. Dari minat ja...

Hasil Merepek

Ohsem blogger