teletubies sangat comel..;)

May 06, 2010 C i k R e n e x 1 Comments


TELETUBIES.comel kan budak empat orang ni.dulu aku suka tengok cartoon ni.sangat2 comel teletubies ni.

Dipsy yang warna hijau
Tinky Winky yang warna ungu
Laa-Laa yang kuning
 Po yang merah
 
 
dan of course aku paling suka warna merah tu..sangat comel.dia paling kecil.suara dia pun best gak.hehe.cartoon ni start tahun 1997 asenya.aku pun da lupa.walaupun mereka2 ni takde suara sangat tapi cartoon ni tetap best sebab mereka comel .so itu da cukup utk wat aku tengok cerita ni..

tapi sekarang da takde cerita ni.bila la cerita ni ada ulangan kan..hehehe..;)



1 komen:

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

15 Tanda2 Masalah Mental ;)

April 18, 2010 C i k R e n e x 7 Comments



Hari ni aku nak share dgn kamu semua tentang tanda2 masalah mental.huhu.mental ni macam masalah perasaan la kan.tol ke?layann je la.kadang2 kita tak sedar pun kita ada masalah mental kan.kadang2 orang lain yang boleh perasan kita ni ada masalah mental.so untuk2 siapa yang nak tahu samada dia ada masalah mental ke tidak,jom kita tengok2 tanda2 orang ada masalah mental ni..mari kita terjah apakah tanda2 nya :



Pertama: Anda sentiasa menghadapi masalah untuk bangun tidur. kalau da tidur tu,memang tak ingat dunia kan.walaupun alarm da bunyi paling kuat pun still tak leh nak bangun tidur kan.makin lena ada lah kan.nak nak,kalau alarm bunyi lagu best..huuu.


                                              

Kedua: Tengkuk anda sentiasa merasa sakit dan susah untuk memusingkan kepala.sampaikan g kelas pun jalan dengan kepala yang senget..hehe



Ketiga: Rambut anda sentiasa kusut masai setelah mandi dan menggunakan syampu terbaik.macam gmbar kat bawah ni.tapi still macho lak kucing ni walaupun serabai2..heee..



Keempat: Kepala anda sentiasa merasa pening dan seperti berada di awang-awangan..macam di awan biru..:)



Kelima: Berat badan anda terus meningkat dengan mendadak walau pun telah berusaha keras untuk mengurangkan berat.walaupun makan KFC or McD hanya sebulan sekali..berat badan still naik.cam ne tu.


Keenam: Anda sentiasa merasa letih yang amat sangat dan sentiasa mengeliat.rasa macam malas je nak kerja kan


Ketujuh: Anda sentiasa merasa fikiran terlalu sempit.bukan la sempit macam movie adnan sempit tu.huhu



Kelapan: Anda sentiasa merasa diri anda terlalu kecil dan selalu dipermainkan.ish ish ish...



Kesembilan: Boss or lecturer sentiasa marah dengan anda.ada je yang tak kena padahal kerja kita da betul da..nasib badannn..

(p/s : tak suka pic atas ni..kecian kucing tu...)


Kesepuluh: Anda sentiasa basah kuyup ketika keluar makan tengahari walaupun berpayung bagai..



Kesebelas: Anda sentiasa dan selalu merasa penat yang amat sangat.sangat2 penat...



Keduabelas: Anda sentiasa merasa diri tersepit.macam rasa nak jerit pun ada kan..



Ketigabelas: Anda sentiasa merasa kehadiran tetamu asing..



Keempatbelas: Anda sentiasa merasa seperti hendak demam dan selsema serta kepala merasa panas




Kelimabelas: ANDA SENTIASA MERASA  KESEORANGAN DAN MERASA AMAT TAKUT....... ..... SEPERTI ADA SESEORANG BERADA DI DALAM RUMAH.......HE...HE..HE




huhu.itu sahaja tanda2 nya.aku rasa macam ada je tanda2 tu kat diri aku.adoiii..kena berubah ni..tak mahu ada masalah mental..heee..:)



7 komen:

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

Al-Fatihah untuk arwah achik..

April 17, 2010 C i k R e n e x 2 Comments



al fatihah untuk arwah achik spin
tak sangka sangat
sedih bila dapat tahu..
baru je cerita sal arwah kat blog..
kehilangan arwah benar2 bagi kesan kat aku
sebab aku membesar dengan lagu dia
lagu dia dengan nana
telemovie dia dengan nana n syura
sangat2 rasa kehilangan
al-fatihah untuk arwah..





2 komen:

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

masih ingatkah anda dengan new boyz, q-face, boboy , spin ?? =]

April 13, 2010 C i k R e n e x 26 Comments


salam.sekarang ni tengah dengar lagu sambil online.kononya nak study tapi tertaip www.blogger.com.heh!aku tengah layan lagu lama2 ni.memang layannnn habis.time aku muda2 dulu.ceh,macam da tua je kan sekarang.hehe..masa aku sekolah2 dulu aku suka layan lagu jiwang2..hehehe.mari sini aku sharekan antara artis yang aku suka adalah:

1] newboyz
time newboyz keluar aku rasa lagu first yang popular "sejarah mungkin berulang"..memang layan la kan lagu tu..aku suka gak lagu "lukamu lukaku jua" , "meraung"..pas tu banyak la lagi..hee.tomok pun da glamer sekrang kan..

2]Q-Face


group ni pun aku suka.aku and akak aku suka group ni.kalau beli majalah mangga siap gunting lagi gmbr Q-face ni n then tampal kat dinding la..dalam buku la..hehehe..pas tu Q-face tukar jadi Antz lak kan..still layann jugak..hehe..lagu yang aku paling suka n still ada dlm laptop ni lagu "izinkanlah"..best2..tapi group ni da tak de da..yg aktif lagi just fairuz..fairuz aktif ngn teater jugak.aku da follow blog dia and da add dia kat facebook.dapat facebook die pun kebetulan sebab aku add kawan sama praktikal ngan aku kat JBA temerloh,ahmad bakhtiar..pas tu nampak muka fairuz dalam album BAd..ape lagiii..terus add..hehehe..semangat tak??try cari NOH kat facebook,tapi tidak jumpa pun...huuu

3]BOBoY
boboy pun best..tapi macam da tak wujud da band ni..maybe semua da berpecah kan and da smbung belajar or da keje kan..lagu boboy yang aku suka "episod cinta"..memang besttt...

4] SPIn


ha..spin aku paling sukaaaa.lagu spin bnyk dalam laptop ni haaaa.aku suka lagu "dimana janjimu dulu"..huhu..semua lagu spin aku suka weh..



kalau terkenang balik zaman dulu2 seronok kan.lagu dulu ngan lagu sekarang bnyak beza.sekrang pun da banyak band indie.aku pun layannn band2 indie especially band COUPLE,MUH,BUnkface n of cos YUNA..hehe..bnyk lagi yg aku suka..nanti2 la masuk dalam list lak kan.nanti aku share lagu duet and telemovie pe yang aku suka tengok..hee..nantikan...


sekarang mahu study consumer.itupun kalau mata ku ini mengizinkan.wahai semangat!!datangla kau kembali ke badan aku.aku da hilang semangat ni..

26 komen:

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)

rambut aku perlukan ubat..huuu..

February 20, 2010 C i k R e n e x 1 Comments



salam.hoi!da hari sabtu.cuti da nak abis da la!lupakan hal cuti.sekarang nak cakap hal rambut.kita tahu kan,rambut adalah bnda penting dalam hidup kita.kita akan jaga rambut kita leklok.kita akan syampoo rambut kita spya sntiasa wangi.ade ke orang yang xsayang rmbut die?cnfrm2 la tak kan basuh or syampoo rambut dia bertahun2 kan..yakkss..

tapi masalahnya,rambut aku sekarang da makin bertambah2 kegugurannya.bukan keguguran kandungan yer.tu da maksud lain da.huuu.ni keguguran rambut yang semakin bermahajarela kat kepala aku sekarang ni.rambut yang dulu lebat kini makin nipis.risau gila weeh.

so aku g google petua2 konon2 nak elak rambut gugur la kan.mana syampoo yang terbaik utk kurangkan masalah keguguran ni kan.xbanyak pun aku dpat survey kat google sbb line beruk kesayangan aku ni amat la slow macam siput babi.siput babi pun laju kot dari berukband ni.sabar je la..aihh..

antara2 tips or petua2 nya ,,,jeng jeng jeng...!

"Caranya adalah dapatkan daun lidah buaya, ambil lendirnya sahaja. Kemudian campurkan lendir daun lidah buaya ini bersama dengan bunga raya putih dan juga daun bunga tersebut. Ketiga-tiga bahan ini dimasukkan ke dalam blender dan blend menggunakan sedikit air (sedikit sahaja). Setelah itu sapukan ramuan yang telah siap tadi ke akar rambut anda. Pastikan ia kena pada seluruh kulit kepala. Biarkan selama lebih kurang 30 minit, kemudian mandi dan bilaslah rambut anda seperti biasa." dari BEBAS 

"Ambil beberapa biji buah keras dan bakar sehingga bewarna kekuningan.Tumbuk buah tadi sehingga hancur dan campurkan dengan minyak kelapa.Pada setiap pagi, sebelum mandi sapukan bahan tadi pada rambut dan biarkan selama 30 minit.Cuci rambut seperti biasa.Amalkan dua kali seminggu. Insya-Allah anda akan nampak perubahannya." dari blogpakarhowto

"Untuk mengatasi masalah ini, banyak petua yang boleh diamalkan. Antara petua yang popular adalah dengan menggunakan santan kelapa. Caranya adalah, ambil pati santan dan lumurkan di atas kepala. Balut dengan tuala yang bersih. Sebaiknya biarkan pati santan itu semalam di atas kepala. Amalkan petua ini seminggu sekali. Selain elok untuk mengatasi masalah rambut gugur ia juga amat sesuai untuk melebatkan rambut.

Antara petua yang baik untuk mengelakkan rambut gugur adalah dengan meletakkan daun bunga raya yang telah diramas. Lendir daripada pokok bunga raya dipercayai dapat menyuburkan akar rambut." dari petuamelayu


huu..banyak gak petua2 dia.cuma depend kat kita je samada nak try atau tidak kan..huu..nanti2 aku try..sekarang ni simpan dalam otak dulu petua ni.huuu.korang doakan la masalah keguguran rambut aku ni tak bertambah kronik yer..oh ya..aku suka rambut macam ni..nia ramadhani aka bawang merah..hee..suka rambut macam tu...


1 komen:

Terima kasih sudi baca sampai habis dan komen. :)